Културно-музикална инициатива стартира в столицата

Културно-музикална инициатива стартира в столицата | StandartNews.com

София. Инициативата „Споделяме музика, емоция, култура" ще се започне днес в София, съобщиха от пресцентъра на Музикаутор. Музикално-културният проект на Музикаутор и Профон е в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019.

От 17 до 27 юни столицата ще бъде домакин на първата по рода си съвместна музикална кампания, която обединява организации-фактори за развитието на музикалната и културната индустрия и десетки творци от българската музикална сцена.

Събитията от календара на инициативата ще бъдат на ключови градски локации в центъра на София като подлеза на СУ, Попа, Синьото, подлеза на НДК, фонтанът на бул. Витоша и Народния театър. Всеки ден от 18.00 часа известни български музиканти от различни поколения ще изнасят кратки концерти на живо с музика от максимално широк кръг жанрове. Сред тях ще бъдат Калин Вельов и Тумбаито, Белослава, Васко Кръпката, D2, така и млади артисти - Рафи, Жана Бергендорф, Кристо, Михаела Филева, Venzy, Невена и Апо, Делта Рустърс и др. Камерни класически формации на Музикално училище „Любомир Пипков" и Националната филхармония, както и различни фолклорни изпълнители, също ще участват в концертите. Атрактивни хип-хоп артисти, DJ-и и графити художници, също ще радват публиката, обясняват от Музикаутор.

В рамките на кампанията два специално брандирани трамвая ще пътуват по линия 12. Значими представители на културния и политически елит в столицата ще бъдат поканени да се повозят в тях и да изразят своето мнение за мястото на културните индустрии в икономическия живот на страната и техния потенциал за развитие и подобряване на качеството на живот.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай