Ковид отново осуети Оскарите

Лауреатите на почетните награди са известни

Ковид отново осуети Оскарите | StandartNews.com

Церемонията за връчване на почетните награди "Оскар" беше отложена заради увеличаващите се случаи на заразени с новия коронавирус в Калифорния, съобщиха световните информационни агенции.

Лауреатите на почетните награди "Оскар" са известни. Това са актьорите Самюъл Л. Джаксън и Дани Глоувър, актрисата Лив Улман, сценаристката и режисьорка Илейн Мей.

Академията за кинематографично изкуство и наука присъжда ежегодно отличията с официално име Награди на Управителния съвет за принос към киноиндустрията и обществото. Церемонията, която събира всички холивудски знаменитости, беше насрочена за 15 януари 2022 г. в Лос Анджелис. Призовете преди бяха част от същинската церемония за "Оскар"-ите, която събира милиони зрители пред малкия екран.

Нова дата за церемонията засега не е определена. Миналата година тя беше отменена заради пандемията.

Наградите на Управителния съвет на американската киноакадемия не са единствените в САЩ, за които променят своите планове. Асоциацията на медийните филмови критици също отложи церемонията за наградите "Изборът на критиците", която беше насрочена за началото на януари, предава БТА. Международният кинофестивал в Палм спрингс отмени галавечерта на 6 януари, на която трябваше да бъдат наградени Кристен Стюарт, Лейди Гага, Никол Кидман, Пенелопе Крус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай