Киркоров неволно рекламира Лукашенко

Въвлякоха Филип в песен за диктатора на Беларус

Киркоров неволно рекламира Лукашенко | StandartNews.com

Филип Киркоров се включи в създаването на песен, защитаваща президента на Беларус Александър Лукашенко, съобщава руското издание „Комерсант”. Записано под девиза „Артисти за мир”, парчето се казва „Любимата си няма да дадем”. В композицията, създадена насред най-масовите протести в бившата съветска република, участват още няколко беларуски и руски певци - Анита Цой, Денис Майданов и други. Текстът е на Юлия Бикова и Евгений Олейник.

Авторката Бикова е била доверено лице на Лукашенко на последните избори. През 2019-а на концерта за една от националните артистични награди певицата е излязла на сцената под акомпанимента на по-малкия син на беларуския диктатор – Николай Лукашенко.

Прессекретариатът на Киркоров обаче отрича, че певецът е записал песен в поддръжка на беларуския диктатор. В изявление екипът на изпълнителя твърди, че певецът просто е получил предложение да запише „хубава песен” и не е бил наясно, че в нея е използван цитат от Лукашенко. През август множество руски и чужди артисти масово отказваха участия в концертите в подкрепа на президента на Беларус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай