Понеделник,

Хотел Marinela и The book club of Sofia представиха новия роман на Весела Василия 

От: Стандарт -
346
Хотел Marinela и The book club of Sofia представиха новия роман на Весела Василия 
A
A
A
  • Пред пълна зала в столичния хотел Marinela Sofia Весела Василия представи новия си роман "Възходи и падения на Воислав Войников".

Весела Генова е родена през 1956 г. в гр. Враца, завършва гимназията с преподаване на френски език "Анри Барбюс", след което продължава образованието си в Юридическия факултет на Софийски университет "Св. Климент Охридски".

Дълги години работи в областта на криминологията, наказателното и административното право в Научноизследователския институт по криминалистика и криминология.  Автор е на над 20 монографии и статии по проблемите на престъпността и сигурността, отпечатани в специализирани наши и чужди издания. През годините защитава дисертационен труд и придобива образователната и научна степен „доктор“.

Ето какво споделя самата писателка в уебсайта си (https://vesselavassiliabooks.com/):

"Обичам да изследвам актуалните проблеми на деня, процесите и явленията, протичащи в обществото. Членувам в редица обществени организации, между които Българската асоциация по криминология и Съюза на българските писатели."

До момента има публикувани пет книги от областта на художествената литература под псевдоним Vessela Vassilia – от „Фондация „Потенциал“ и от Лексикон Платформата за българска литература. 


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com