Събота,

Хотел Marinela и The book club of Sofia представиха новия роман на Весела Василия 

От: Стандарт -
Хотел Marinela и The book club of Sofia представиха новия роман на Весела Василия 
A
A
A
  • Пред пълна зала в столичния хотел Marinela Sofia Весела Василия представи новия си роман "Възходи и падения на Воислав Войников".

Весела Генова е родена през 1956 г. в гр. Враца, завършва гимназията с преподаване на френски език "Анри Барбюс", след което продължава образованието си в Юридическия факултет на Софийски университет "Св. Климент Охридски".

Дълги години работи в областта на криминологията, наказателното и административното право в Научноизследователския институт по криминалистика и криминология.  Автор е на над 20 монографии и статии по проблемите на престъпността и сигурността, отпечатани в специализирани наши и чужди издания. През годините защитава дисертационен труд и придобива образователната и научна степен „доктор“.

Ето какво споделя самата писателка в уебсайта си (https://vesselavassiliabooks.com/):

"Обичам да изследвам актуалните проблеми на деня, процесите и явленията, протичащи в обществото. Членувам в редица обществени организации, между които Българската асоциация по криминология и Съюза на българските писатели."

До момента има публикувани пет книги от областта на художествената литература под псевдоним Vessela Vassilia – от „Фондация „Потенциал“ и от Лексикон Платформата за българска литература. 


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички