Кастинг за "Х-Фактор" на бензиностанция

Кастинг за "Х-Фактор" на бензиностанция | StandartNews.com

Мераклиите са два-три пъти повече от миналата година

Внезапната лятна жега не изплаши кандидатите за слава, предпочели да се потят не на плажа край морето, а на кастинга за новият сезон на X Factor. Този път те са два-три пъти повече от миналата година. Още преди началото на подбора на Дони, който е част от изпитната комисия, му се наложило да направи кастинг на великотърновска бензиностанция. Докато зареждал, бил разпознат от случайно минаващи хора и едно от момчетата го помолило да го изслуша и да прецени става ли за Х Factor. Певецът го изпитал направо там и го записал с телефона си.

Великотърновският грандхотел "Янтра" събра рекорден брой кандидати, желаещи да открият в себе си "Х-Фактор". За втора година кастингите стартираха от Велико Търново и събраха участници от цяла Северна България. За старта на маратона в старата столица пристигнаха продуцентът Магърдич Халваджиян, екранният тандем Алекс Раева и Мария Игнатова, главният редактор на шоуто Влади Априлов и музикалният продуцент Дони.

Екипът, който прави кастингите, се състои от десетина професионалисти - музикални педагози и хора от шоу бизнеса, поясни Маги Халваджиян. По думите му Велико Търново има сериозни традиции в историята на "X Factor България" - оттук е Михаела Филева, откритие на първия сезон на шоуто, Мария Илиева, която в продължение на два сезона влиза в ролята на съдия и ментор на талантите. От Горна Оряховица пък е момчето, което впечатли самите Hurts - Богомил. След двата успешни сезона на X Factor кандидатите знаят какво се търси и идвали сериозно подготвени. Според продуцентите само глас не е достатъчен, сцената иска харизма.

Първа вчера бе прослушана 21-годишната Десислава Златева от Горна Оряховица. Тя се занимава с музика от 5-годишна, а подготовката си получава в школата на музикалния педагог Аделина Колева. В момента Деси е студентка по икономика във Варна, но смята да продължи да развива певческите си възможности. Пред журито младата изпълнителка представи кавъра на Александра Бърг "Алелуя" и песента, с която спечели миналото издание на шоуто Жана Бергендорф. Още един претендент за слава от Горна Оряховица се появи на прослушването вчера. Ангел Янакиев беше донесъл и китара, с която представи песента на Орлин Горанов "Да започнем отначало". По професия Ангел е аниматор. Решил да се яви на кастинга, тъй като му се сторило интересно изживяване. Освен това искам да чуя професионална преценка за себе си, допълни младежът.

Най-възрастната кандидатка беше 64-годишната Валентина Тошева от Свищов. Жената беше подготвила парчета от репертоара на фолк звездите Азис и Емануела, както и народни песни. Жената е бивша учителка по български език, занимава се с музика и поезия. В момента е безработна. Кастингът на кандидати за слава продължи през целия ден, докато имаше кандидати за слава. Новият сезон ще тръгне в ефира на Нова от септември с нови декори за кастингите и лайфовете.

Не виждам у нас личности с харизма

Магърдич Халваджиян

- Защо на фона на толкова много таланти нищо в държавата не се подобрява?
- Това е обширен въпрос за държава, която 40 години е строила една магистрала. Всичко опира до правилен план, много работа, добра организация и планиране - все неща, в които тук сме слаби. Освен талант ти трябва и правилно менажиране. Ако оставиш един талант просто ей така, той ще загине, колкото и да е добър. Правилната формула е да не чакаш нещо да се случи, а да действаш. Цялата държава чака нещо да се случи. Чакаме сега новите избори, сякаш те са панацея. Изборите ще решат нещо, едва когато си вземем съдбата в ръце.
- Има ли "Х-Фактор" у нашите политици?
- Не. Това е проблем от години. Кризи, наводнения, но няма лидер, който да обедини хората, когато им е трудно. Когато има такава криза, някой трябва да излезе с лицето си и да каже: "Хора имам план, ще направим това и това". Не виждам лидери, които да носят "Х-Фактор", тази харизма и сила на личността, която ние търсим.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай