Карамазов аплодира Джуди Денч

Карамазов аплодира Джуди Денч  | StandartNews.com

Владо беше край червения килим на най-престижните театрални награди във Великобритания

Владо Карамазов беше сред феновете, които аплодираха звездите на церемонията за връчването на най-големите театрални отличия във Великобритания, носещи името на сър Лорънс Оливие. По червения килим пред "Ковън гардън" в центъра на Лондон дефилираха някои от най-големите знаменитости на Албиона и в света. 81-годишната Джуди Денч беше в центъра на вниманието. Тя взе рекордна осма награда "Оливие" за поддържащата си роля в постановка на "Зимна приказка" от Шекспир. "Дами и господа, бясна съм - заради тази награда загубих бас с внука си. Сега той ще ми напомня постоянно за "провала" ми. С ръка на сърцето казвам, че никога няма да забравя и "Зимна приказка"", сподели великата Денч. Тя сподели, че не мисли да си дава никаква почивка и ще продължи да работи със същите темпове.

На бляскавия спектакъл бяха още легендарната Шърли Беси, актуалният носител на "Оскар" Марк Райлънс, звездата от "Игра на тронове" Кит Харингтън, който за първи път се показа с гаджето си и колежка от сериала Роуз Лесли.

Мюзикълът "Циганка" взе четири награди, между които и за Имелда Стонтън. Конкурентите от "Секси ботуши" пък получиха три статуетки. Ролята на мъж с деменция в постановката "Бащата" донесе на Кенет Кранхъм огромен успех - той победи абсолютните шампиони в бокс офисите Бенедикт Къмбърбач, Кенет Брана и Марк Райлънс. При жените Денис Гоу елиминира Никол Кидман и Джема Атъртън с ролята си в "Хора, места и неща". В речта си Гоу посочи, че и в британските театрални среди, както и в Холивуд се усеща липса на чернокожи номинации.

Владо Карамазов не за първи път е в епицентъра на арт суетата в Лондон. Между представленията в Народния, Сатирата и цялата страна той не спира да обикаля света. В английската столица той често гостува на брат си Иван - проспериращ шеф-готвач в петзвезден хотел на пъпа на Лондон. Карамазов гледа поне по едно представление на "Уест енд" при всяка своя визита.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай