Как Брайън Джонсън от AC/DC спаси слуха си

Култовият фронтмен беше принуден да напусне групата през 2016-а

Как Брайън Джонсън от AC/DC спаси слуха си | StandartNews.com

Култовият фронтмен на AC/DC Брайън Джонсън се е спасил от загуба на слуха, като се подложил на експериментално лечение. През 2016-а лекарите заявяват на рокаджията незабавно да спре участието си в концерти или рискува да загуби напълно слуха си. Той обаче се завърна в групата и е готов да пее отново, след като премина лечение в продължение на три години, през които веднъж месечно се подлагал на процедура, пише Контактмюзик, цитиран от БТА.

ВИЖ ОЩЕ: AC/DC се завърна

73-годишният Джонсън, който беше заменен от фронтмена на Guns N' Roses Аксел Роуз в световното турне на AC/DC "Rock or Bust World Tour", бил стигнал до положение да разчита на мускулната памет и формата на устата и се чувствал безпомощен на сцената, тъй като не можел да върши работата си.

"Изобщо не чувах звука на китарите", каза той пред "Роулинг стоун". "Беше ужасна глухота...Започнах да се чувствам истински зле по време на изпълненията пред момчетата, пред публиката. Осакатяващо. Няма нищо по-лошо от това да стоиш там и да си несигурен".

Басистът на групата Клиф Уилямс, който също се върна за предстоящия албум на рок динозаврите заедно с барабаниста Фил Ръд, казва, че на Джонсън наистина му бе много тежко. Певецът не посочи през каква терапия е преминал, но обясни, че тя използва костната структура на черепа като приемник.

Завръщането на Брайън Джонсън в редиците на AC/DC идва точно навреме за издаването на новия албум на легендарната банда. Това ще бъде първата й тава от 2014-а насам и излиза на 13 ноември. "Power Up" 17-тата студийна колекция на рокаджиите, а за създаването ѝ бандата отново работи в екип с продуцента Брендън Обрайън, който стои зад "Black Ice" от 2008-а и "Rock or Bust" от 2014-а. С максимален заряд за поне десетилетие напред AC/DC изстрелват 12 нови парчета, с които за пореден път гордо затвърждават наелектризиращото си звучене и неповторимата си енергия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай