Изненада! Съдбовен обрат за Мария Игнатова

Тв звездата е учителка в пиесата на Иво Сиромахов „Българската литература накратко“

Изненада! Съдбовен обрат за Мария Игнатова | StandartNews.com

Телевизионната звезда Мария Игнатова демонстрира пореден талант – ефектната блондинка стъпва за пръв път на театрална сцена. Тя ще се развихри в комедията на Иво Сиромахов „Българската литература накратко“.  Действието на пиесата се развива в класната стая на родно училище. Трима учители са изправени пред предизвикателството да запознаят питомците си с наследството на Иван Вазов, Йовков, Елин Пелин и другите титани на словесното изкуство. Но преподавателите трябва да са много атрактивни и да използват модерни методи, за да бъдат разбрани от  съвременните ученици.

И настава нещо невероятно – тримата жертвоготовно разиграват конфликтите между Иван Вазов и Пенчо Славейков, Йовков и Елин Пелин, любовния триъгълник между Яворов, Лора и Мина, правят инсценировки на моменти от „Под игото“, „На браздата“, „По жицата“. Мария Игнатова, Ненчо Илчев и Антоан Петров се впускат в шеметни изпълнения. През смях и горчива ирония „Българската литература накратко“ разказва за абсурдната ситуация в българското образование и за безумията, с които се сблъскват всички участници в него.

Режисьор на спектакъла е Златомир Молдовански („Игра за двама“, „Любовни истории“), а сценографията и костюмите са на Ивелина Минева. Предпремиерата е на 25 ноември в Сандански, а премиерните представления са на 1 и 29 декември в „Сълза и смях“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай