Излезе „Дневници & Делници“ от Татяна Лолова

Не мечтая за нищо, направо изпълнявам мечтите си, без да ги мечтая

Излезе  „Дневници & Делници“ от Татяна Лолова | StandartNews.com

Не мечтая за нищо, направо изпълнявам мечтите си, без да ги мечтая. Това заяви пред БГНЕС любимата на поколения българи актриса Татяна Лолова, отговаряйки на въпроса за какво мечтае в делниците си. В литературен клуб „Перото“ се състоя премиерата на „Дневници & Делници“ от Татяна Лолова под съставителството и редакцията на Георги Тошев.

„Делниците са празници, защото когато е празник, е много уморително, а когато е делник, можеш да си отпочинеш и да се занимаеш с нещо. Днес е делник, защото не е понеделник, вторник, сряда, четвъртък, петък в това влиза, а не е събота, неделя. Така че днес ще представим една великолепна книга. Като я гледам, не мога да й се нарадвам, не мога да я нагаля и да наблагодаря на издателството, което избра такъв екип, за да направи тази хубава книга с моя лик отпред.“

Георги Тошев заяви, че делниците на Татяна Лолова са онези стари, забравени тетрадки, които е открил преди време в нейния дом. „Тетрадки, които носят много ценна информация за един изключително динамичен, богат и вълнуващ живот, какъвто е животът на тази актриса“, каза той. За него е много ценен погледът към колегите и хората, с които тя се е срещала през годините, с онези забележителни творци, някои от които дори са смятани за нейни конкуренти. „Моята голяма изненада е какво точно око, колко много любов и респект към своите колеги през годините е носела и продължава да носи Татяна Лолова, защото в тези среди, а и не само в тези среди, е много трудно, почти невъзможно артист да каже добра дума за друг артист, а Татяна Лолова е много искрена в своите впечатления и в своята любов към колегите си“, заяви Георги Тошев.

„Дневници & Делници“ е едновременно и дневник, и албум, посветен на публиката. Част от тиража на книгата се разпространява като колекционерско луксозно издание с автограф от любимката на публиката и включва две репродукции на рисунки и една пощенска картичка. В книгата ще прочетете нейните истински бележки, впечатления и преживявания, случили се през годините – от детството, студентството, първите роли, първата книга, получаването на наградата „Аскеер“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай