Издават неизвестен досега албум на Принс

Той е бил записан преди турнето на изпълнителя през 2010 година

Издават неизвестен досега албум на Принс | StandartNews.com

Пет години след смъртта на легендарния Принс съкровища продължават да излизат от скрития трезор на певеца, като неиздаваният досега албум "Welcome 2 America" трябва да излезе на 30 юли, съобщи лейбълът "Legacy Recordings".

Албумът, който е записан през 2010 г., вероятно ще се нареди сред най-откровено политическите изявления на твореца, със заглавна песен, която завършва: „Земята на свободния/домът на роба“. Тази песен ще бъде достъпна в стрийминг платформите заедно с пълния албум от 12 песни от това лято, съобщава АФП.

Втори диск ще включва концерт от едноименно турне, записан в Калифорния през април 2011 г. Албумът обхваща „тревогите, надеждите и визиите на Принс за променящо се общество и предсказва епоха на политическо разделение, дезинформация и подновена борба за расова справедливост“, се казва в изявление на лейбъла.

Принс, който почина на 21 април 2016 г. на 57-годишна възраст, се бори с различни предразсъдъци по време на кариерата си и е запазил "хиляди и хиляди" записи в студиото в дома си, Пейсли Парк близо до Минеаполис.

"Не винаги съм давал на звукозаписните компании най-добрата песен", каза Принс пред списание "Ролин Стоун" през 2014 г. "В трезора има песни, които никой никога не е чувал..., тонове неща, записани през различни периоди."

След смъртта му някои от тях започнаха да се появяват, включително десетки неизвестни парчета, прикачени към преиздаванията на класическите му албуми "1999", "Sign o 'the Times" и "Purple Rain".

"Legacy Recordings" е включил и пророчески цитат от Принц, датиращ от записа на "Welcome 2 America", който дава представа за неговото мислене по онова време: "Светът е пълен с дезинформация. Визията на Джордж Оруел за бъдещето е тук. Трябва да останем непоколебими във вярата си по време на предизвикателните времена, които предстоят." 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай