Иван и Андрей търсят калпак за Вини Джоунс

Актьорът влезе в "Къртицата", обеща да се раздаде докрай

Иван и Андрей търсят калпак за Вини Джоунс | StandartNews.com

София. Скандалният бивш футболист и сегашна кинозвезда Вини Джоунс пристигна по обяд, за да влезе в риалитито "Къртицата", което върви по ТВ 7. Англичанинът изглеждаше яко надъхан за участието и обеща да даде всичко от себе си. Продуцентите Иван Христов и Андрей Арнаудов пък обещаха, че Вини ще бъде на малкия екран най-дълго от всички холивудски звезди, които преди са се появявали у нас. Те се нагърбиха и да намерят достоен нашенски калпак, който да подарят на Джоунс. Той е известен със страстта си по шапките.

Вини получи втора фланелка на български футболен отбор. Тениска на Христо Стоичков от мача България-Уелс (3:0) от 1995 г. стои в рамка в къщата му в Лос Анджелис. Футболен клуб "Тангра", съставен предимно от хора в неравностойно положение, му подари фланелка на екипа с номер 4. Вини я прие с голям кеф и обеща да я носи в шоуто.

"Това, което дълго очаквахме, най-накрая се случи. Мистър Джоунс пристигна след дълъг полет, но е в прекрасно настроение и никак не е изтощен - защото е звезда, която знае какво го очаква", тържествуваше Олга Лозанова, която е част от екипа. "Благодарим на Вини Джоунс, че ще участва в "Къртицата". Съгласието му е висока оценка за нас", коментира Десислава Тошева, изпълнителен директор на ТВ7. "Холивуд навлезе в нашата телевизия", радва се и Надя Костова, програмен шеф на канала.

Вини Джоунс трябваше да влезе в шоуто в 18 часа, но като истински перфекционист поиска от продуцентите 60 минути по-рано да му представят другите участници. "Поне да разбера от визитките кой кой е. Не мога да се появя неподготвен пред хората", беше категоричен Вини. Той остана очарован, след като разбра, че в "Къртицата" вече има любовна история. "О-хо-хо, българите действате много бързо", похвали той двойката.

Вини: С някои ще бъда добър, с други - гадняр
- Господин Джоунс, помните ли колко пъти сте били в България?
- Тук съм за пети път и много се радвам. Първо дойдох като футболист, когато Уелс играеше срещу България през 1994 г. на квалификациите за европейското първенство. После снимах няколко филма, единият от тях със Стивън Сегал. Последно бях през 2012-а за филма Company of heroes, който се получи много добре.
- Какво си спомняте от последното идване у нас?
- Снега. Снимахме в него и беше много студено. Но и забавно - особено да гледам мистър Том Сайзмор, с когото снимахме. Когато слезе от самолета и видя снега, трябваше да му обясня, че това е сняг, а не това, което той си мисли.
- Какво очаквате от шоуто?
- Ще бъде доста забавно. Преди четири-пет години участвах в "Биг брадър" в Лондон. Забавлявах се само за няколко минути, а бях там 25 дни. Беше приятно, когато звезди участват в толкова голямо шоу. Голяма част от нещата бяха показани на публиката, която се включва доста активно в подобни предавания. Но съм сигурен, че също толкова голяма част й бяха спестени. Сега вярвам, че всичко ще бъде на показ. Бил съм на мястото на всички тези участници и знам как се чувстват, ще се опитам да съм повече на тяхна страна - за да ги науча на нещата, които се случват. Искам да участвам в мисиите и да съм част от тях. Нека игрите започнат!
- Ще влезете ли в персонаж или ще бъдете себе си?
- Играя ключова роля в шоуто. В "Биг брадър" правих доста шеги.
- Познавате ли някого от съперниците си?
- Не. Но ще се запозная, преди да вляза в шоуто. Някои ще опозная. Може би ще има майтапчии или сериозни типове. Мога да избера някого и да му помогна. С част от тях ще бъда добър, а с друга - гадняр.
- В Русия направихте шоуто "Мъжкари". Бихте ли го повторили и тук?
- Харесвам България, но не бих направил това шоу тук. То беше бутиково. Докато го снимахме, едва не бях изяден от мечка и прострелян. За това не бих го повторил. В него нямаше готин живот в хотел. Продуцирах го за "Дискавъри", но исках да приключа тотално и не бих се нагърбил отново, където и да било.
- "Къртицата" започна с вечеря със скорпиони. Готов ли сте за подобни неща?
- Преди да стана звезда, съм ял и по-големи гадости.
- Какво снимахте за последно?
- В "План за бягство" със Силвестър Сталоун и Арнолд Шварценегер - в Ню Орлиънс.
- В момента Мила Йовович и Пиърс Броснан работят у нас, ще се видите ли с тях?
- Чух, че са в "Ню Бояна", но ще съм много зает в "Къртицата". А след това искам да отида на някое слънчево място и да поиграя голф.
- Страстен любител сте на шапките - имате 150 екземпляра. С колко пристигнахте?
- Колкото повече побеляваш, толкова повече започваш да носиш шапки. Имам адски много и определено ги харесвам, но голяма част от тях съм забравил в самолетите, особено когато си пийвам повечко. Винаги съм бил луд по тях. Започнах да ги нося още като младок. Нямам специално любими, но имам няколко много предпочитани.
- Какво си спомняте, когато сте играли срещу България?
- Немного, все пак беше преди 20 години. Помня Стоичков, защото имам негова тениска в дома си в Холивуд. Разменихме ги в края на мача. Помня, че докато четях списъка с футболистите, си помислих, че всички са роднини, тъй като имена им изглеждаха подобни.
- Гледате ли български футбол?
- В Америка има повече Шампионска лига. Имаме достъп до нея в Лос Анджелис. След като стигнем до деветата дупка, влизаме да пийнем, и тогава гледам футбол, а после отивам да изиграя другите девет дупки. Така че гледам за около 2 минути.
- Познавате ли Димитър Бербатов?
- Следя го от "Манчестър юнайтед", но не мога да го коментирам сериозно. Бях много изненадан, когато той напусна и отиде във "Фулъм". Мислех си, че ще отиде в друг отбор.
- Какво мислите за кризата в "Манчестър юнайтед"?
- Те са на същия етап, на който бяха, когато Алекс Фъргюсън пое отбора. Тогава беше и моят първи сезон. Всъщност срещу тях вкарах и първия си гол. Мисля, че се държат с достойнство в момента. Сигурен съм, че отново ще бъдат шампиони.
- Кое е най-интересното събитие по време на кариерата ви на "Уимбълдън"?
- Хората мислят, че когато успяхме да победим "Манчестър сити", беше нещо голямо. Но за мен не беше така. Тогава всички бяхме много млади. Не бяхме професионалисти, а хора, които вероятно ще се занимават със строителство. Група луди глави. Да бъдем професионални футболисти за нас беше сбъдната мечта.
(Използвани са въпроси и на други медии)

Визитка

- Прякор - Секирата
- Професия - футболист, актьор
- Семейно положение - женен, 2 деца
- Темперамент - спонтанен грубиян
- Реакции - първични
- Червени картони на терена - 12
- Рекорд за най-бърз жълт картон - 3 секунди, след като влиза в игра за "Челси" в мач срещу "Шефийлд юнайтед" (1992 г), Вини агресивно напада Дани Уайтхаус.
- Фатално - през 1986 г. като играч на "Уимбълдън" в мач срещу "Тотнъм", Вини фаулира Гари Стивънсън по толкова жесток начин, че Стивънсън никога не се възстановява напълно и трябва да прекрати кариерата си като футболист.
- Футболни и други топки - през 1987 г., Вини ловко "смекчава" действията на друго лошо момче на британския футбол Пол Гаскойн, като силно го стиска за тестисите.
- Нищо детско - в приятелски мач, Вини Джоунс фаулира малко дете с обяснението, че се е опитал да играе за топката.
- Soccer's Hard Men (1992 г.). - в този видеонаръчник на младия грубиян Джоунс презентира свои и чужди груби изпълнения и дава ценни съвети на подрастващите фенове. Футболната асоциация глобява Вини с 20 000 лири, за подронване имиджа на футбола.
- Кинодебют - през 1998-а, режисьорът Гай Ричи превръща футболиста в истинска холивудска звезда, давайки му роля във филма си "Две димящи дула". Червеният килим широко се разстила пред Вини, който досега се е снимал в над 50 филма, сред които "Гепи", X-мен: Последният сблъсък", "Да изчезнеш за 60 секунди", "Гаднярът"
- Нещо животинско - гласът на Вини Джоунс озвучава кръвожадния ротвайлер Ромел в анимацията "Гарфийлд 2".
- Повод за размисъл - на 49 години споделя, че е очаквал с годините дяволският му темперамент да се укроти. Самият той е учуден, че дори родителството не го е променило.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай