Холивудска звезда се изправи пред Европарламента. Призивът

Рекордните 114 млн. души са били прогонени от своите домове по света

Холивудска звезда се изправи пред Европарламента. Призивът | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Кейт Бланшет, която е посланик на добра воля на Агенцията на ООН за бежанците, призова ЕС да засили подкрепата си за бежанците и приемащите страни и да гарантира, че политиката му „се фокусира върху тяхната защита, а не върху укрепването на границите“, съобщава Ройтерс.

„Трябва да разберете, че никой не поставя децата си в лодка, освен ако водата не е по-безопасна от сушата“, каза носителката на „Оскар“ в Европейския парламент в Брюксел.

„Благодаря на ЕС за дългогодишната му финансова подкрепа за бежанците и даващите им подслон в световен мащаб и призовавам за продължаване и увеличаване на подкрепата. Светът ни наблюдава“, добави Бланшет, пише БТА.

Призивът на Бланшет идва в момент, когато Европейският съюз се опитва да преразгледа правилата за предоставяне на убежище и миграция, за да намали нелегалната миграция, а страните членки се опитват да намалят притока от хора, търсещи убежище. Италия обяви в понеделник, че ще изгради центрове в Албания, в които да бъдат настанявани морските мигранти, опитващи се да стигнат до Италия.

Рекордните 114 млн. души са били прогонени от своите домове по света, бягайки от насилие, конфликти, преследване и нарушаване на правата на човека, каза Бланшет и добави: „Инвестирайте в образование и средства за препитание, за да гарантирате, че семействата имат възможности там, където са, за да не се налага да се местят. Никой няма да има полза от поколение от отчуждени и неинтегрирни младежи“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Д.Маринова
преди 5 месеца

Би трябвало представител на ЕС да призове госпожата да даде и парите за интегрирането на мигрантите,а не да бъде на наш гръб.

Откажи