Големите поети в Града на липите оживяват на лента

Големите поети в Града на липите оживяват на лента | StandartNews.com

Стара Загора. „Спомен за моите деца" – така се нарича документалният филм за големите старозагорски поети и писатели, който ще бъде представен в четвъртък и петък на културната общественост в града и младежката аудитория. Лентата е създадена в рамките на проекта „Общество на граждани и поети", реализиран от клуб „Отворено общество".

Основната мисия на ентусиастите е възстановяването на дом „Литературна Стара Загора". Двете прожекции ще бъдат продължени с дискусия за необходимостта от възраждането на този зачеркнат във времето дом-музей. Той бе затворен заради реституцията на старата сграда малко след демократичните промени и оттогава архивът на плеадата старозагорски поети и писатели странства по тавани и мазета.

След срещата с младежката аудитория в петък ще бъдат наградени и лауреатите на няколкото конкурса, който бяха обявени в хода на проекта „Общество на граждани и поети"- за есе на тема „Роден съм в град на поети", екипна разработка на един учебен час, посветен на литературната история на Стара Загора, художествено изпълнение на произведение или откъс от творба на старозагорски автор и проект за Патронен празник на училище.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай