Сряда,

Гичо и Асенчо от „Възвишение“ в нов дует

От: Агенция Стандарт -
174
Гичо и Асенчо от „Възвишение“ в нов дует
A
A
A

Захари Карабашлиев написа пиеса за двама от любимите си актьори  – Алек Алексиев и Стоян Дойчев. Авторът на романите „18 % сиво“ и „Хавра“ замисля „Талант“, още когато гледа „Възвишение“ – филма на Виктор Божинов по Милен Русков, в който д-р Василев от „Откраднат живот“ и колегата му, тогава все още в Кукления театър, направиха отличен дует като искрените, но наивни „револуционери“ Гичо и Асенчо.  Сега Алексиев младши и Дойчев, който вече играе в Сатирата, отново ще бъдат заедно  под прожекторите. И ако Дойчев има сериозна сценична кариера зад гърба си  -  той е чудесен в различни постановки на Веселка Кунчева, между които и нашумелият му моноспектакъл "Аз, Сизиф",  то синът на Стоян Алексиев ще дебютира в БГ театъра. „Последно излизах на живо пред публика през 2012-а в Лондон. В България никога не съм и мислил да влизам в някоя трупа – така нареченият „репертоарен“ театър никога не ми е допадал“, споделял е Александър Алексиев.  За „Талант“ той и Дойчев влизат в кожата на двама братя, чиито отношения в настоящето са помрачени от неизяснени конфликти от миналото. Дисекцията на характерите им се случва в момент, когато единият от тях – героят на Алексиев, се завръща от  Чуждестранния легион.

Режисьор на „Талант“ е Павел Веснаков – кинаджията, който подписа няколко от сезоните на „Откраднат живот“, където са от двете страни на камерите с Алек Алексиев, „Дяволското гърло“ и „Денят на бащата“. Сега маестрото на сериалите е решил да атакува и родния „Бродуей“. Нито той, нито актьорите са стресирани от блокадата на арт всекидневието покрай коронакризата.

„Само с няколко репетиции влязохме „в час“, а Павката „извади“ от нас действие, дълбочина, ярост, смях, тъга“, споделиха вече Алексиев и Дойчев. Алек засега все още не е извикал нито баща си - Стоян Алексиев, нито брат си – Цветан Алексиев, за да видят до къде е стигнал в театралните си мераци. Единственият колега, с когото коментира „Талант“ и репетициите, е жена му – Яна Титова.  Предишната пиеса на Захари Карабашлиев – „Неделя вечер“, писана  за Мариана Димитрова в Щатите, беше поставена от Здравко Митков в театър „София“. Тогава професорът покани своя студент Иван Ласкин за гастрол в общинската трупа.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички