Фламенко и джаз с Теодосий

Прочутите Рено Гарсия-Фонс и Давид Пеня се впуснаха в щури импровизации с родния кавалджия

Фламенко и джаз с Теодосий  | StandartNews.com

Фламенко пиано, френски контрабас и български овчарски кавал влязоха в хармония за приключението, наречено Free Flamenco Trio.

То събра Давид Пеня Дорантес, Рено Гарсия-Фонс и Теодосий Спасов в "София лайв клуб". Специален гост на ударните беше Хавиер Рубал, когото публиката познава и от други гастроли на наша сцена. Колоритният ансамбъл, вече не за първи път, представи богатството на традиционното фламенко и колаборацията му с джаз и съвременна музика. Виртуозният, свеж и уникален звук на Рено рядко може да се чуе на петструнен акустичен бас. Теодосий на моменти вземаше и флейтата, за да се влее във фламенко ритъма на пианото на прочутия по цял свят Давид Пеня.

Всеки от музикантите, които в живота са и приятели, дръзваше да изследва вътрешното аз на другия, повеждайки слушателя в света на импровизациите. А той преминаваше през ритмите на Андалусия, Средиземно море до Балканите и обратно.

Съвсем скоро, на 18 октомври, пак на сцената в клуба, ще звучи боса нова по италиански с Никола Конте и бандата му. Диджеят и продуцент от Бари е известен със своите иновации в асид джаз. Музиката на италианеца съчетава боса новата с мелодии от италиански филми от епохата на неореализма и с индийски мотиви.

Първият албум на Конте, Jet Sounds, е издаден през 2000 година. Сингълът Bossa Per Due придобива световна слава като ъндърграунд хит. Следващият албум на италианеца, Other Directions, излиза през 2004-та, а последният - Love&Revolution от 2011-та, качи китариста абсолютно на върха.

Билети за лайфа по 20 лв. могат да се купят в мрежата на eventim.bg, а на място - по 25 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай