Феновете избират песента на Виктория за Евровизия

Едно от парчетата от дебютния й албум ще звучи на световната сцена

Феновете избират песента на Виктория за Евровизия | StandartNews.com

Музикалните фенове от цял свят ще могат да се включат в процеса по избор на песента на Виктория за тазгодишното издание на музикалния конкурс в Ротердам. Както певицата съобщи, едно от парчетата от предстоящия й дебютен албум „a little dramatic“ ще бъде избрано от нея и екипа ѝ, за да представи България на Евровизия 2021. Почитателите на конкурса ще могат да споделят мнението си за потенциалните песни в специално създадена платформа, която ще бъде активна след обявяването на последната песен от албума.

Това разкри самата Виктория в ефира на БНТ. Българският представител на Евровизия заяви: “Искаме да се допитаме до хората и да видим техните коментари. Важно е да чуем какво мислят за всяка една от песните - за тези 5 нови песни от албума ми “a little dramatic” и за ,,UGLY CRY", която вече представих през ноември. Това съм си аз като артист и се надявам на зрителите да им хареса. Обратната връзка може много да ни помогне при избора накрая”.

„Пред екипа ни стои изключително трудната задача да изберем песента на България за Евровизия 2021. Категорично смятам, че вдигнахме много високо летвата през 2020 година с “Tears Getting Sober”, която беше фаворит за победа на букмейкърите и зрителите на конкурса. Мнението на зрителите е по-важно от всякога. Затова ще се обърнем към меломаните от цял свят, за да чуем тяхната оценка за песните и с тяхна помощ ще направим най-добрия избор“, коментира един от продуцентите на българското участие на Евровизия Геновева Христова.

Предстоящият мини-албум на Виктория ще включва 5 неиздавани до този момент песни. В дните преди представянето на албума певицата и екипът ѝ ще разкрие подробности за всяка една от песните в специално създадената платформа eurovision.icard.com. Първото EP на Виктория ще бъде представено през февруари в дигиталните стрийминг платформи, както и в официалния ѝ YouTube канал.

Музикалните фенове ще могат да дадат своите коментари за общо 6 песни. Една от тях ще бъде “Ugly Cry”, която беше представена през ноември 2020-а. Парчето зае високи позиции в едни от най-престижните музикалните класации в България и предизвика голям интерес сред международните почитали на конкурса. От февруари “Ugly Cry” ще фигурира в програмата на MTV.

Евровизия 2021 ще се проведе в Ротердам на 18-и, 20-и и 22-ри май. Конкурсът ще бъде излъчен пряко по БНТ 1 от 22:00 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай