Петък,

Евровизия 2021 ще има ограничена публика

От: Агенция Стандарт -
211
Евровизия 2021 ще има ограничена публика
A
A
A

Ограничен брой зрители ще бъдат допуснати да гледат на живо песенния конкурс Евровизия в залата „Ахой Арена“ в Ротердам, Нидерландия, като част от експеримент за Ковид-19, съобщи Ройтерс.

Конкурсът е част от поредица събития на живо, организирани в страната в театрални салони, конгресни центрове и футболен стадион пред малък брой зрители и при стриктно наблюдение.

През февруари организаторите на песенния конкурс казаха, че ще има някои събития при спазване на социална дистанция, но не уточниха дали ще бъде допускана публика на живо на концертите. Миналата година конкурсът беше отменен заради пандемията.

Максимум 3500 души, живеещи в Нидерландия, ще могат да гледат шестте репетиции, двата полуфинала и финала в периода от 18 до 22 май. Всички зрители, желаещи да бъдат в публиката на живо, ще трябва да са преминали тест за новия коронавирус и той да е отрицателен, уточни ДПА, цитирана от БТА.

През следващите седмици ще стане ясно как ще бъде направен подбор на публиката. Правителството на Нидерландия обяви, че си запазва правото да оттегли разрешението за присъствие на публика, ако броят на инфекциите в страната се увеличи до средата на май.

В Нидерландия бе въведен локдаун от средата на декември и засега няма изгледи за разхлабване на мерките.

Преди дни в Барселона бе организиран концерт пред 5000 души публика като експеримент за възстановяване на културния живот в условията на пандемия.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com