Елтън Джон и Бърни Таупин с първи общ приз

„I’m Gonna Love Me Again“ от „Рокетмен“ спечели „Златен глобус“

Елтън Джон и Бърни Таупин с първи общ приз | StandartNews.com

Сър Елтън Джон и дългогодишният му музикален патньор, писателят Бърни Таупин, спчелиха първия си общ приз на наградите „Златен глобус“. Парчето „I’m Gonna Love Me Again“ от „Рокетмен“ стана най-добрата оригинална песен.

„До сега не бях печелил нищо с него – нито „Грами“, нито каквато и да е друга награда. През 1995-а прибрах Глобус за „Can You Feel the Love Tonight“ за „Цар Лъв“, но тогава си партнирах с Тим Райс от Дисни“, сподели Елтън. „Искам да благодаря на продуцентите ни Джайлс Мартин и Грег Кърстин за страхотна им работа по песента. И, разбира се, на Тарън Еджъртън за брилянтното му изпълнение“, допълни мизукантът.

„Това наистина е много мило. Парчето не е само песен, която просто написахме за филм, а за лента, която разказва нашата история“, коментира Таупин.

Елтън и Бърни работят заедно от 1967-а насам. Тогава и двамата се отзовават на обява за търсене на музиканти от лейбъла „Liberty Records“ в музикалното списание „New Musical Express“. Продуцентите на компанията ги събират заедно и останалото е история. Сър Джон и Таупин бяха включени в Залата на славата за автори на песни през 1992-а.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай