Дони и Нети приковаха погледите. Голяма изненада

Нов творчески проект на Великотърновския театър

Дони и Нети приковаха погледите. Голяма изненада | StandartNews.com

Нов творчески проект с участие на Дони и Нети ще представи великотърновския театър „Вечерта на мюзикъла“. До идеята се стигнало  след поредица от съвместни инициативи с Орлин Горанов, Б.Т.Р. и „Фондацията“, каза пред журналисти днес Васил Вълчев, директор на МДТ “Константин Кисимов“. По думите му смесването на различни стилове с участието на професионални музиканти все повече се харесва от публиката.

В музикалния проект като солисти участват Дони и Нети с изпълнения на класически произведения от мюзикъли в нов джаз вариант, както и с парчета от собствения си репертоар, също с ново звучене. В цялостната концепция ще се включат хорът на театъра с диригент Яница Първанова и пианистът Аспарух Бойлов, който е създател на новата джаз формацията към Музикално-драматичния театър във Велико Търново.  

Това е първа подобна идея, в която ще се участваме заедно с Нети, коментира пред журналистите Дони. Той подчерта, че комбинацията между хор и джаз бенд, в който свирят музиканти от оркестър,  изпълнявал класически произведения, е вълнуваща. „Сравнявам хоровото изкуство с единствената организация на земята, създадена от природата, като бариерния риф - той е толкова добре организиран, както един добър хор, с добър хормайстор“, уточни Дони.

Поканата към именития дует за участие в проекта е отправена от хормайстора Яница Първанова, която подчерта, че програмата от 17 заглавия е колоритна и прекрасна колаборация между глас, хор и джаз звучене. Спряхме се на произведения, които са ни любими, които са ни изградили и носят съкровени спомени - така всеки зрител ще осъществи връзка със самия себе си, посочи Нети. Тя допълни, че зрителите винаги ще бъдат жадни за живия контакт с артистите, а артистите се зареждат от любовта на публиката и това ще продължи да крепи изкуството.

Пианистът Аспарух Бойлов, който е създател на новата джаз формацията към великотърновския театър, посочи, че с този дебют ще бъде поставено началото на една дългогодишна проекция в творчески план с различни музикални комбинации - класика с джаз, съвременна музика с джазово звучене, в комбинация с хорово пеене, което дава една завършеност на цялата музикална картина.

Премиерата на „Вечерта на мюзикъла“  ще се състои на 18 юли в голямата зала на театъра. Очаква се творческият проект да бъде представен и в големите културни центрове в страната, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай