Дони и Нети празнуват любовта си

Чуйте тишината между нотите - това е нашият свят и от сърце ви каним в него, споделя дуетът

Дони и Нети празнуват любовта си | StandartNews.com

„2020“ е неслучайното заглавие на новия съвместен албум на една от най-обичаните български двойки в музиката - Добрин Векилов - Дони и Антоанета Добрева – Нети, вдъхновено от 20-та им годишнина като дует и семейство. През този период двамата създават и отглеждат дъщеря си Лилия, издават дебютния едноименен албум на Нети, тавата на Дони „Естрада“, правят заедно „Този филм“ и се отдават на различни проекти в музиката, театъра, операта и телевизията. 15 години след премиерата на първия им общ албум, Дони и Нети обединяват таланта си отново и са готови да се върнат заедно на сцената.

Песните в „2020“ са разнообразни по звучене и стил, като десет от тях са дуетни, две са в изпълнение на Нети и една - на Дони. Преди няколко седмици дуото направи екстравагантна едновременна премиера на „Спящата красавица“ на Нети и „Весело шумя“ на Дони. Сингълът „Спящата красавица“ е един от най-личните в албума им, защото е посветен на 9-годишната им дъщеря Лилия.

 „2020“ включва и популярното вече парче „Целуни ме“, което Дони и Нети представят за първи път през 2007-а на сцената на Годишните музикални награди на БГ Радио. Сред проектите, включени в албума, е и хитът им „Този филм“, който присъства като бонус трак в китарна версия, както и песен, вдъхновена от пиесата на Шекспир „Както ви харесва“, в брилянтен превод на Валери Петров и озаглавена „Напролет“.

Дони е автор на музиката на всички песни в албума с изключение на известната на всеки „Де е България (Питат ли ме де зората)“, която е представена в нов аранжимент. Сингълът е част от постановката „Урок по български“ на театър „Българска Армия“. По оркестрациите на останалите песни, Дони си партнира с Дани Милев и Иван Христов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай