Петък,

„Домът на дракона“ с нови рекорди

От: Агенция Стандарт -
1231
„Домът на дракона“ с нови рекорди
A
A
A

Оригиналната драма на HBO “Домът на дракона” постави рекорд в HBO Max в България като най-гледаната премиера в стрийминг платформата на HBO. Заглавието достига същия връх във всички европейски държави, в които компанията има официални представителства, а вчера бяха публикувани данни за рекордната гледаемост и в Щатите.

През първите 48 часа, в които е достъпен в стрийминг платформата – от 4 часа сутринта българско време на 22 август, първият епизод на Домът на дракона - „Наследниците на дракона“ - отчита най-много гледания сред всички нови заглавия.  

В САЩ премиерата на „Домът на дракона“ привлече 10 милиона зрители общо за телевизионния канал HBO и стрийминг платформата HBO Max в неделя вечерта - часът на пускане на епизода е един и същи глобално, различните дни са от часовите разлики по локации. И това е най-голямата аудитория за нов оригинален сериал в историята на HBO. Стийминг платформата обаче там се срина от желаещите да гледат епизода, докато европейската платформа успя да устои на наплива и няма регистрирани големи технически проблеми.

Компанията не споделя точни цифри за Европа, но може да се направи референция отново с тези от Щатите с двата най-хитови сериали на HBO и техните продължаващи сезони. Първият епизод на финалния сезон на „Игра на тронове“ е гледан от рекордните 17,9 милиона души, а премиерният епизод на втори сезон на „Еуфория“ - от 2,4 милиона души. „Еуфория“ до момента е най-популярният сериал на HBO за 2022 година и зае почетното второ място сред най-гледаните глобално сериали на HBO след „Игра на тронове“ този февруари, благодарение на излъчването на втория си сезон.

„Домът на дракона“ определено дава заявка за измести от трона не само сериала на Сам Левинсън, но и предшественика си от вселената на Джордж Р. Р. Мартин.

Базирана на романа „Огън и кръв“ на Джордж Р. Р. Мартин, поредицата от 10 епизода се развива 200 години преди събитията от „Игра на тронове“ с фокус на дом Таргариен. В драматичния сериал участват Пади Консидайн, Мат Смит, Оливия Кук, Ема Д’Арси, Стив Тусен, Ив Бест, Соноя Мизуно, Фабиен Франкел и Рис Ифанс.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com