До Денвър и назад без пукнат лев

До Денвър и назад без пукнат лев | StandartNews.com

Надеждата умира последна. Под тази максима вече се подписва с две ръце художникът на "Стандарт" Илиян Савков. Накратко неговата история: След гостуване на приятелско семейство в Щатите Илиян се качва на самолета в Денвър за София.

Когато на летището решава да си купи вода, разбира, че е забравил портфейла си в панталона, който вече е в куфара. Надява се на летище София да си го прибере. "Чакам на лентата, тръпна... Вадя навън всичко, но портфейлът ми го няма". Без стотинка в джоба той звъни на сестра си да го прибере. Илиян отписва парите, блокира кредитните карти, вади си нова лична карта. Приятел му дава съвет да се регистрира в сайта на "Лост енд фаунд" в Денвър.

След 2 дни получава имейл: "Илиян Савков, мисля, че нещо имаме по Вашия въпрос, може би намерихме нещо от това, което Ви липсва, избройте конкретно с детайли съдържанието, имената и детайлите на този портфейл". И чудото се случва. В България подобни истории с хепи енд са само по филмите, разсъждава Илиян. "Написах на тия хора от "Лост енд фоунд", че някой ден ще им направя безплатни портрети", шегува се колегата ни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай