Директорът на Народния проговори за уволнението на Морфов

Васил Василев ще се бори актьорските заплати да станат 2500 лв.

Директорът на Народния проговори за уволнението на Морфов | StandartNews.com

Борих се четири месеца, за да запазя Народния театър - жалко е обаче, че нещо, което трябваше да остане в рамките на „нашето семейството“, излязоха извън тези рамки. Това заяви директорът Васил Василев, който реши да даде официален брифинг, за да разяснени, защо се е стигнало до уволнението на Александър Морфов като главен режисьор.

„Исках да запазя достойнството на екипа. Ние сме едно семейство. Като във всяко семейство и ние имахме проблеми. Но след това отново се гледахме в очите“, каза още Василев,цитиран от bTV.

Според него в театъра е царяла творческа енергия през последните четири месеца, а той лично се е борил с всички сили да обедини колектива. Василев поясни, че всеки има различен поглед върху нещата и на него му е било трудно да балансира между всички гледни точки по един или друг въпрос.

„Ние сме малка държава и трябва да си пазим личностите. Боли ме, защото след четири месеца борба за подобряване на условията, се стигна до тук. Мечтаех за достойни роли, за достойни възнаграждения. Театърът се отвори към чужденците, към европейската сцена“, каза още Василев. Той не проумява, защо нашето общество е толкова разединено.

От думите на директора стана ясно, че Александър Морфов е сключил два договора за получаването на авторски права върху неговите спектакли – „Хъшове“ и „Животът е прекрасен“. Василев беше категоричен, че е дал пълна свобода на Морфов да твори и не е искал да се стига до неговото уволнение.

Директорът на Народния театър заяви още, че ще се бори актьорските заплати да станат 2500 лв. Той дори призова всички политически партии да мислят по време на предизборната кампания за културата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай