Димитър Маринов: Чакам номинация за „Оскар“

Новият филм с негово участие „Малките неща“ има премиера на 29 януари

Димитър Маринов: Чакам номинация за „Оскар“ | StandartNews.com

„Малките неща“ – новият холивудски филм с участието на Димитър Маринов, има премиера на 29 януари в Америка. Българинът в Меката на киното сподели в „Събуди се“, че се надява лентата, в която блестят трима от супер мъжете в кино индустрията, да получи номинация за „Оскар“. В главната роля е Дензъл Уошингън. Както Маринов вече е разказвал, той нито за миг не е успял да размени и една дума с мега звездата.

„Още с влизането в караваната, която беше определена за мен, прочетох правилата на Дензъл, описани на една страница – нямаш право на телефон, не може да го поздравяваш, да му говориш или да го гледаш, ако той не го направи пръв, задължителното разстояние между теб и него е 6 метра. Ако имаш някакви въпроси към него, ги задаваш на асистента му и получаваш отговор чрез него“, разкри Маринов.  За общата им сцена в лобито на хотела, където се срещат героите им – Маринов е рецепционист, а Уошингтън е славно ченге по следите на сериен убиец – нямало и секунда предварително общуване, но последвали 4 дубъла. За всеки от тях Дензъл влизал направо от лимузината си, а след финала на кадъра, от вратата на сградата отново скачал директно в автомобила си. Именно в колата се концентрирал и потъвал в образа, уточнява Маринов. За разлика от по-възрастния си колега, Рами Малек – който играе младият детектив в „Малките неща“, прегърнал братски българина. „Бяхме изпили заедно две-три питиета на партито на Елтън Джон на предишните Оскари“, разяснява Маринов. Третият световен артист пред камерите е Джаред Лето – в ролята на престъпника Ричард Рамирес, който преди десетилетия подлудява американската полиция.   

Маринов сподели и мнение за социалната картина в САЩ. „Напрежението се чувства, въпреки че политиката не влияе чак толкова много върху живота на обикновения човек. В моя квартал в Ел Ей имам комшии мексиканци, араби, китайци, но е спокойно. САЩ и друг път са били в сложни ситуации, но винаги са успявали да надмогнат екзалтацията на чувствата. Опасно е, когато някакви групи искат да налагат доктрини. Аз обаче не гледам новините по телевизията, следя ги от време на време в интернет. Но е вярно, че тапата изби, както казваме в България. От 30 години живея тук, но не съм виждал нищо друго като това, което се случи през лятото – беше тотален кошмар“, категоричен е Маринов.                 

   

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай