Ден на младите таланти в евроселото Черниче

Ден на младите таланти в евроселото Черниче | StandartNews.com

Благоевград. С богата програма евроселото Черниче събра малки и пораснали децата на традиционен празник. Денят на младите таланти, който се провежда за четвърта поредна година, е своеобразно тържество на духовността и таланта.

Проведе се Художествена академия на открито. На специални стативи над 200 хлапета рисуваха своите мечти От най-малките до най-големите получиха своите цветни палитри с различни видове бои за рисуване, след което творческото състезание започна. И въпреки че дъждът настоятелно започна да вали и всяка капка се опитваше да размие стореното от детските ръчици, след кратка пауза рисуването започна отначало. Под зоркото творческо око на художника Николай Кашев и на учители малките художници творяха в продължение на няколко часа.

Момичетата и момчетата успяха да украсят в цветовете на детската любов, мечти и въображение целия площад на село Черниче. Празничната програма продължи и вечерта с музикални изпълнения, с много народни хора и танци. Интересът към този празник на творците расте непрекъснато, сподели кметът на Черниче Иван Андонов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай