Понеделник,

Данчо Караджов: Чалгата уби всичко мило в нас

От: Агенция Стандарт -
573
Данчо Караджов: Чалгата уби всичко мило в нас
A
A
A

"Живели сме в много тежки времена и само рокендрола спаси едно цяло поколение. Били са хора на наши концерти, забранявали са наши песни. В момента живеем в свободия и анархия. Чалгата уби всичко мило в нас – хората, които сме се борили против комунизма. Това каза за "Офанзива" музикантът Йордан Караджов от група "Сигнал".

Две комисии се грижат за текстове и музиката по време на социализма. "Никога не съм делял семейството от работата, моите хора повярваха, че изпитвам огромно удоволствие от това, с което се занимавам. Моята професия е моето хоби. От 13-годишен съм на сцена", разказва той.

Тази година се навършват точно 50 години от първия професионален запис на Караджов – на Дилмано Дилберо. Това се случва докато е в групата „Златни струни“. А микрофонът е струвал колкото една „Волга“. 

"Липсва ми искреността към публиката и нейната към нас. Сега хората искат да ни слушат, но има и случайно попаднали, гледат ни критично, чудят се няма ли да се откажем вече. Хората са обезверени, очите им са празни. Няма го живецът, няма и желание да се зарадват на това, което чуват. Прекалено дългото лутане и политическият театър доведоха до това", сподели Караджов.

Той никога не си е казвал, че ще откаже от музиката, но през 1990 г. е бил изпаднал в депресия. "Налагаше ми се да се редя за мляко за децата си или цяла седмица чаках, за да ми сипят гориво. Но в моментът, в който чух наша песен по радиото, жена ми ми подсказа, че не мога да се откажа от музиката", разкри певецът.

По думите му на 70 години се чувства в зенита си, от „Сигнал“ изпитват неутолимо желание да са още на сцената.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com