Цветана Манева с голям жест към Юлиан Вергов

Голямата актриса, която наскоро празнува 80, гледа ученика си в „Уроци по немски“

Цветана Манева с голям жест към Юлиан Вергов | StandartNews.com

Цветана Манева, която наскоро празнува 80, се появи в чудесна форма на кино премиера – голямата актриса и съпругът й Явор Милушев аплодираха филма на Павел Г. Веснаков „Уроци по немски“. Манева се пази от прекалени общувания в грипното време, но въпреки това дойде в Парадайс, за да подкрепи един от любимите си ученици – Юлиан Вергов. Звездата от Народния театър се справя мъжествено с главната роля в драмата за вечните български неудачници.

На екрана са и двама големи майстори от тежката кавалерия - Васил Банов и Меглена Караламбова. Други двама от актьорите на Веснаков са вече на небесната сцена – класика Иван Налбантов и отишлият си без време Йосиф Шамли. Сред епизодиците са още Герасим Георгиев-Геро, Станка Калчева, Мак Маринов... Веснаков, който по обясними български причини и обстоятелства реализира проекта си в продължение на 10 години, работи по световен маниер – в кожата на всеки персонаж е ярък актьор, та дори да бъде само за минути пред камерата на Орлин Руевски. Свежен Младенов даже няма и реплики – вижда се отдалече, но и това е достатъчно.               

"Уроци по немски" е за 50-годишния Никола, чийто живот е провал. Жена му /Стефка Янорова/, го е напуснала, децата му не искат да го виждат, разведените му родители не понасят новата му приятелка /Елена Телбис/, а той е с условна присъда за побой. Никола иска да замине за Германия и там да започне нов живот. Но до последно не може да вземе решение.  

На официалната прожекция дойдоха шефът на Народния театър Васил Василев, Ивайло Христов, Димитър Коцев, Евтим Милошев и Христина Апостолова, Алена Вергова, дъщерята на Вергов, и майка й Ирина Ялъмова. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай