Чудесата на „Аватар“

Гледаме най-касовия филм на всички времена в технически подобрена версия

Чудесата на „Аватар“ | StandartNews.com

Фантастичният епос и носител на три награди „Оскар“ „Аватар“ на Джеймс Камерън през 2009-та завинаги промени света на киното. На 23 септември феноменът с приходи от 2,84 милиарда долара - най-касовият филм на всички времена, се завръща ексклузивно на голям екран в забележителна технически подобрена версия, която отвежда в невероятния свят на Пандора като никога досега.

Действието на „Аватар“ се развива през 2154-та, а в центъра на историята е парализираният, бивш морски пехотинец Джейк Съли. Той попада във враждебната среда на изпълнения с екзотични форми на живот извънземен свят на Пандора, където се намират и най-големите залежи на един от най-редките и ценни елементи, необходими за разрешаването на енергийната криза на Земята. Като Аватар – човешко съзнание в извънземно тяло, Съли се разкъсва между два свята, влизайки в отчаяна битка за собственото си оцеляване и това на местните хора На‘ви, които са единственото нещо, стоящо на пътя на алчната организация „Администрация за развитие на ресурсите“ и военната ѝ мощ.

Също толкова поразяващ, колкото и преди тринадесет години, „Аватар“ впечатлява с епични мащаби и невиждани технически достижения, изцяло във функция на вълнуващата история, която печели зрителите по цял свят с пълнокръвните си герои и богатото си идейно и тематично разнообразие. Киносъбитието е прелюдия към премиерата на следващата част от историята на Пандора – дългоочакваното продължение „Аватар: Природата на водата“, което ще дебютира в кината от 16 декември. В ролите са Сам Уортингтън, Зоуи Салдана, Сигорни Уивър, Стивън Ланг, Мишел Родригес, Джовани Рибизи, Джоел Дейвид Мур.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай