Брус Спрингстийн в топ 5 за шесто десетилетие

Новият му албум „Letters to you“ му донесе най-добрата печалба от 2014-а насам

Брус Спрингстийн в топ 5 за шесто десетилетие | StandartNews.com

Брус Спрингстийн стана първият изпълнител с албуми в топ 5 за шесто поред десетилетие. Последната му тава „Letters to you“, която дебютира миналия вторник под номер 2 на Billboard 200, запечата успеха. Първият му запис „Greetings from Asbury Park, N.J.“ излиза в далечната 1973-а и оглавява класацията тогава.

„Letters to you“ донесе на изпълнителя най-добрата печалба от 2014-а насам, с 96 000 продадени копия. Албумът също е невероятно популярен като винилови плочи с 18 000 продадени копия. Спрингстийн, известен още като The Boss, го записва в домашното си студио в Ню Джърси в продължение на пет дни.

Спрингстийн организира благотворителен концерт за Фонда за подпомагане на борбата срещу пандемията в Ню Джърси (NJPRF), на който присъстваха редица знаменитости. Концертът се състоя на 22 април и беше излъчен по местната телевизия, радио и други.

Брус е носител на множество награди, сред които двадесет "Грами", две "Златен глобус" и една "Оскар". В хода на кариерата си е продал над 65 милиона албума в Съединените щати и 120 милиона по целия свят. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай