Български филм обра точките! Ще бъде представен в Берлин

Лентата се излъчва днес от 23:00 часа

Български филм обра точките! Ще бъде представен в Берлин | StandartNews.com

Филмът “Януари” на режисьора Андрей Паунов ще бъде излъчен в Берлин. Това ще се случи на десетото издание на „Дългата берлинска нощ на филмовите фестивали“. Българската лента, вдъхновена от едноименната пиеса на Йордан Радичков, ще бъде излъчена днес от 23:00 часа местно време на адрес: Kulturfabrik Moabit & Filmrauschpalast, съобщиха от Българския културен институт в Берлин. 

Сюжетът на филма въвежда зрителите насред нищото, където петима мъже са заседнали в снежна буря. Човек трябва да прекоси гората, за да стигне до града, но това е лудост в разгара на зимата - пътят е заснежен, можете да се изгубите и да замръзнете, вълците са гладни и се чуват да вият цяла нощ и кой знае какви още същества бродят из тези гори, разказва сайтът Bulldog Film Distribution.

Все пак рано сутринта Петър Моторов е впрегнал шейната си и е тръгнал към града. Никой не го е видял, но падащият сняг все още не е заличил напълно следите му. Когато шейната се връща, Петър Моторов не е на нея. Вътре мъжете намират само коженото му палто, пушката му и замръзналото тяло на вълк. Къде е Петър Моторов и какво се е случило с него? Петима мъже, попаднали в безизходица между живота и смъртта, миналото и настоящето, познати и непознати, се опитват да разрешат мистерия, която бавно ги поглъща, пише още сайтът.

Както БТА писа, филмът „Януари“ с участието на Самуел Финци, Йосиф Сърчаджиев, Захари Бахаров, Малин Кръстев, Леонид Йовчев и Малин Кръстев, който от 20 януари е по българските, британските, виенските и берлинските кина, е носител на наградата за най-добра режисура на 26-ото издание на Международния София Филм Фест, специалната награда на журито на фестивала „Златна роза ’21“ и наградата на гилдия „Критика” – Съюз на българските филмови дейци. Отзиви за „Януари“ публикуваха редица британски и международни издания и критици.

Режисьорът Андрей Паунов бе избран сред четиримата чуждестранни режисьори, които да заснемат филми за южна Естония като част от кампанията „Тарту – европейска столица на културата 2024“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай