Библейски образи в "Сезони"

Библейски образи в "Сезони" | StandartNews.com

"Библейски образи и мотиви" се нарича изложбата, която ще бъде открита на 14 януари в елитната столична галерия "Сезони". Експозицията представя скулптора Антон Камбарев и изкуствоведа Кристина Камбарева. Те преплитат композиции и слово, обединени от общ източник на творческо вдъхновение, уточнява Маргарита Видралска, мениджърът на изискания арт салон. Всяка творба на Камбарев е експонирана на фона на текст, разкриващ идейния смисъл на интерпретираната тема.

Специфичният характер се крие именно във взаимодействието между различните жанрове и общочовешкото значение. Произведенията са фокусирани върху архетипите, свойствени за културната памет на обществото и отделната душа. Неслучайно се преповтарят във времето, попадайки в различен исторически контекст. Историята на националното изобразително изкуство познава много художници, чието творчество е свързано с интереса към библейската образност. Желанието на двамата автори е да възродят тази традиция чрез завръщането към вечните теми. Изложбата е дебют за тях и се осъществява с подкрепата на Национален фонд "Култура".  се нарича изложбата, която ще бъде открита на 14 януари в елитната столична галерия "Сезони". Експозицията представя скулптора Антон Камбарев и изкуствоведа Кристина Камбарева. Те преплитат композиции и слово, обединени от общ източник на творческо вдъхновение, уточнява Маргарита Видралска, мениджърът на изискания арт салон. Всяка творба на Камбарев е експонирана на фона на текст, разкриващ идейния смисъл на интерпретираната тема. Специфичният характер се крие именно във взаимодействието между различните жанрове и общочовешкото значение.

Произведенията са фокусирани върху архетипите, свойствени за културната памет на обществото и отделната душа. Неслучайно се преповтарят във времето, попадайки в различен исторически контекст. Историята на националното изобразително изкуство познава много художници, чието творчество е свързано с интереса към библейската образност. Желанието на двамата автори е да възродят тази традиция чрез завръщането към вечните теми. Изложбата е дебют за тях и се осъществява с подкрепата на Национален фонд "Култура".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай