БГ художник открива таланти за Париж

БГ художник открива таланти за Париж | StandartNews.com

Милена Атанасова, един от най-уважаваните международни артисти в Париж, откри изложба в галерията на елитното училище за мода MVL, което привлича студенти от цял свят на няколко крачки от култовата "Опера Грание". Българката, която от години живее в столицата на петата република и преподава в школото, този път представя две французойки (с рокля от алуминиево фолио и шапки от телени кухненски гъби), японка (с типичните хартиени фантазии), американец (с атрактивни фотоси) и

Паолина Цонева от курса по сценография в НБУ (с колаж на фешън скици). "Рашел Еделман и Елена Рос са мои ученички, а младите колеги от Токио и Ню Йорк ми изпратиха във Фейсбук проектите за одобрение. Така избрах кандидатите за тази експозиция", споделя Милена. Тези дни тя се вписа успешно в културната БГ инвазия в Париж, започнала с триумфалната премиера на тракийските царе в Лувъра и продължила с уникалния концерт на хора "Йоан Кукузел" в "Нотр Дам".

"Съпреживяването и на двете събития беше действително неповторимо", категорична е Милена, която е "рекламирала" Севт III и съкровищата пред приятели от тамошната гилдия - собственици на арт пространства, изкуствоведи, експерти в стила, меценати. Самата тя напоследък особено активно работи за връзките между двете си любими столици. Милена, която е в железен дует с Аликзандър Макуин при сътворяването на последните му осем колекции, скоро ще бъде в София.

На 13 и 14 май тя ще проведе семинар на тема "Моден дизайн - маркетинг и стратегии" в културния център G8. Атанасова, която е тачен лектор в Париж и не само, ще дискутира както "от кутюра", така и визията на костюми за филми и спектакли в театъра, операта и телевизията. На 15 май пък ще дирижира уъркшопа "Творчески решения и практики във висшата мода".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай