Банкси посвети своя творба на 3 г. от конфликта в Сирия

Банкси посвети своя творба на 3 г. от конфликта в Сирия | StandartNews.com

Уличният артист Банкси преработи една от най-популярните си творби, с която да отбележи третата годишнина от нестихващия военен конфликт в Сирия. Рисунката на сирийско момиче, протегнало ръка към изпуснат балон, ще бъде прожектирана на редица световни забележителности утре, на 13 март, като сред тях е и Айфеловата кула в Париж, съобщи Би Би Си.

 

Новата творба, която се базира на рисунката му от 2002 година, ще представи проекта #withsyria – кампания в подкрепа и съпричастност на жертвите на войната. Утре ще има и едновременно пускане във въздуха на червени балони на различни места на света като част от кампанията. Бдение ще се проведе на Трафалгар скуеър в Лондон в 18.00 часа местно време. Актьорът Идрис Елба и британска банда Elbow също подкрепиха кампанията.

 

На сайта си артистът споменава 15-те деца, арестувани за рисуването на продемократични графити, което залегна в основата на първите протести срещу лидера Башар Асад през март 2011 година, а демонстрациите доведоха до сблъсъци и насилие в страната. Резултатът е гражданска война, прогонила 9,3 милиона души от домовете им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай