Българска премиера на Вердиева опера

Българска премиера на Вердиева опера | StandartNews.com

Стара Загора. Комичната опера на Джузепе Верди „Крал за един ден" ще представи за пръв път у нас старозагорската оперна трупа. Постановката е на Петко Бонев, а непознатата у нас музика на големия композитор ще прозвучи под диригентската палка на Стефан Линев.

„Обичам да търся провокацията, трудното, мъчното, за да предизвикам интереса на публиката", посочва аргументите за своя избор Бонев, който от няколко месеца е и директор на Старозагорската опера. Той и целия постановъчен екип са избрали класическият, бароков прочит на тази опера за мнимата власт. „Бих искал нашите властници да не са мними, а истински, да не залъгват народа с лъжливи обещания, а като обещаят нещо да го изпълняват", посочи своето послание към хората, които ни управляват режисьор-постановчикът.

В постановката е ангажирана почти цялата трупа на Старозагорската държавна опера, гастролират и утвърдени певци като Крум Гълъбов и Диан Георгиев. На старозагорска сцена ще дебютират и млади обещаващи таланти като Димитър Райков, Август Методиев, Костадин Мечков и др.

Премиерните спектакли на трите отделни състава са на 23, 24 и 28 януари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай