Българин грабна голяма награда

Най-добрия асрофотограф за 2023г.

Българин грабна голяма награда | StandartNews.com

Астрофотографа Михаил Минков смая със своите кадри. Той се е посветил на това да направи видимо невидимото за очите, влезе в класацията сред най-добрите астрофотографи в света, а информационни канали като „Гардиън“, „Таймс“ и НАСА, споделиха неговите кадри. Отскоро е обявен за най- добрия астрофотограф за 2023 година, предават от БНР.

Концептуално се занимава с астрофотография от 5 години, въпреки, че тя го привлича още в ранните му години. Любовта към нощното небе и единственото време, в което има възможност да снима след раждането на дъщеря му - в нощните часове, са обстоятелства, които го насочват към този вид изкуство.

Когато направих първия си кадър на ядрото на Млечния път беше любов от пръв поглед и това продължи. Чувствам се много добре в прегръдката на ноща", разкрива Михаил Минков. Казва, че да направиш невидимото за очите видимо - в цветове и форми чрез съвременната техника, е една магия.

"Имах огромното желание да натрупам максимален опит, тъй като се учех сам и допуснах много грешки, но те бяха най-големите ми учители",споделя още той.

Разрива, че идеята на кадъра е най-важното нещо, каква история искаш да разкажеш с него- – дали ще е човешка фигура в интересен преден план, дали църква, или дърво, това е много важно и оттам нататък, когато си наясно с всичко, отиваш на терен и прекарваш минимум 2 часа.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай