Атанас Атанасов и Блатечки спорят за жена

Атанас Атанасов и Блатечки спорят за жена | StandartNews.com

Калин Врачански и Василена Атанасова подгряват екшъна по живия класик Жорди Галсеран

Прочутите мъже са опоненти в "Кредитът" на Пловдивския театър

Атанас Атанасов и Асен Блатечки влизат в твърде особени отношения в "Кредитът" - новия спектакъл на Бина Харалампиева по поредната пиеса на живия класик Жорди Галсеран на бг сцената. Шефката на "Зад канала" този път поставя любимия си автор в Пловдив. Обратно на очакванията, не професорът влиза в кожата на мастит банков директор, а секссимволът от "Стъклен дом". Атанасов, изиграл сума ти герои на Галсеран, отива при Блатечки, за да му иска кредит. А той, поглеждайки към винтидж визията на молителя, му отговаря: "Няма как да стане. Не можете да го изплатите." Тогава мъжът отсреща го заплашва: "Давайте парите - иначе ще спя с жена ви." Началникът на финикийските знаци репликира: "Глупости - това не е възможно, вижте се само на какво приличате." Така се заплита страхотната интрига - 60-годишният мъж се кани да прелъсти съпругата на напористия мускулест младок. "Иронизирам болезнено амбициозните, които затъват във въображаеми трудности.

Действителността е много по-конкретна. Затова по-добрият вариант е да я възприемаме с хумор. Винаги търся смешното в най-тъмните, най-тежките, най-парадоксалните ситуации. Стремя се те да са достоверни, публиката да ги приема едно към едно. Да ги разпознава, да се идентифицира с тях. Но без да се стига до гротеска", разкодира неотдавна в София творческата си философия Жорди Галсеран. Според световноизвестния драматург животът е откровен абсурд, а фикцията му дава смисъл - тъкмо тя е способна да промени реалността.

Художник на представлението от пловдивския афиш е Петя Стойкова, музиката е на Мартин Каров. Калин Врачански и Василена Атанасова, които са сред предпочитаните актьори на Бина, се включват в лудата история, която се възприема с всички сетива.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай