Армани съблича жените

Дантели на голо за есента налагат дизайнерите от първа класа

Армани съблича жените | StandartNews.com

София. Ако дамите искат да са модерни през есента, то веднага да хукват към фитнеса и към кабинета на личния си дерматолог. Защото тогава ще се носят най-вече дантели на голо. Е, това са трендовете във висшия дизайн, но конфекционистите няма да останат по-назад. Глезотиите във визията бяха дефинирани на ревютата в Париж, които приключиха преди броени дни. Дори великият Джорджо Армани откровено открива женските гърди - под дантели, за да стане още по-еротично.

Няма съмнение, че моделите му са много скъпи шедьоври. Силуетът напира от чувственост, тоновете са нежни и бледи. Материите са супер секси - коприна, органза, тюл. Някои от тъканите са откровено прозрачни. Перли, пайети и златисти бродерии поставят удивителните във визията, достойна за кралски приеми и партита в Монте Карло и Корсика. Блясъкът идва от кристалите "Сваровски", огърлиците, перата и обувки на 15-сантиметрови токчета са за Холивуд и Кан. Принц Емануеле Филиберто, Катрин Деньов, Мила Йовович и Наоми Харис аплодираха Краля.

"Елегантността, шикът, вечността - това е Армани. Той е на върха", коментираха те.

Мария Грация Киури и Пиер Паоло Пичоли представиха за "Валентино" драматична колекция с всички нюанси на емоцията - ексцентрични, пищни, елегантни. Те се оказаха вдъхновени от царството на флората и фауната. Ориенталски мотиви и арабески се преплитат с шотландска рибена кост и ренесансови пелерини. Корали, пера и раковини допълват изящни бродерии на лъвски глави, пчели, бръмбари и водни кончета.

Наследниците на великия Валентино Гарвани дават мило и драго, за да догонят блясъка му. Успехът им е променлив. Самият Валентино каза преди време: "Най-много съжалявам за това, че не отгледах наследник. Попречиха ми егоизмът, многото работа и желанието да държа всичко под контрол".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай