Петък,

Анна Ангелова става водещ на Библиотеката по БНТ1

От: Агенция Стандарт -
624
Анна Ангелова става водещ на Библиотеката по БНТ1
A
A
A

От днес, 1 февруари, предаването "Библиотеката" по БНТ 1 ще е с изцяло нов облик и нов водещ. Анна Ангелова поема формата, като целта е предаването да бъде ексклузивна територия за книги, хора и идеи.

"Вярвам, че сега се чете повече и че всеки читател се превръща в съавтор чрез своята гледна точка и въображение. Ето защо "Библиотеката" става споделено пространство за книги, хора и идеи. Надявам се да привлечем и нова аудитория. Ще се стремим към добрия вкус, качествената журналистика, смислените разговори и актуалното съдържание. Ще заложим не само на нови заглавия и премиери, но и на разговори за събития, проблеми, инициативи и тенденции от сектора. Ще търсим литературата навсякъде – в и отвъд книгите", споделя Ангелова.

В обновеното предаване ще се обособят отделни сегменти - "Музикална библиотека", "Кино библиотека" и други. В рубриката "Литература без граници" ще бъдат представяни интервюта с чуждестранни автори и ще се търси тяхната гледна точка към света днес.

Биографиите и автобиографиите, както и изданията за пътешественици, са сред най-търсените през последните години, затова  "Библиотеката" ще отдели време и за тях. Анна Ангелова обещава да надникне и в библиотеките на известни личности, за да разбере какво четат те и кои са книгите, които са им повлияли и са ги променили.

"Няма да пропуснем детската литература и света на илюстрациите, но ще добавим и акцент върху електронните и аудиокнигите. Нашата мисия е да отключим сетивата на повече хора към литературата, защото човек е това, което чете, слуша и гледа. Важно е да бъдем в крак с времето", допълва новата водеща.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com