Алекс Сърчаджиева: Научих се да живея с болката

Актрисата с последни репетиции преди да излезе в „На живо“

Алекс Сърчаджиева: Научих се да живея с болката | StandartNews.com

Александра Сърчаджиева прави последни репетиции преди премиерата на спектакъла „На живо“, в който разкрива някои от най-драматичните и трагични мигове в живота си:  смъртта на майка си – голямата актриса Пепа Николова, и на съпруга си – непослушното и  талантливо момче на киното и театъра Иван Ласкин.   

„Много се вълнувам. Всичко започна като мечта, като очакване нещата да се случат. А сега много ме е страх дали ще се справя. Наистина искам да покажа себе си - с моите битки. Хората ще чуят неща, които са вътре в моето сърце от години и които никога не съм казвала. Правя го, за да помогна на себе си чисто емоционално. Обаче вярвам, че ще помогна и на някой друг“, сподели Сърчаджиева в съботно-неделните си гостувания в телевизиите.

„Човек трябва да е наясно, че винаги има някой друг, на когото му се случват много по-гадни и по-страшни неща. Разбира се, за всеки неговите трагедии са най-гадни, но в крайна сметка това е животът, животът е колело – веднъж си горе, друг път – долу. Не знам какво означава да надмогнеш страданието. Болката остава завинаги, просто човек се научава да живее с нея. Това, че времето лекува, според мен са пълни глупости. Когато някой ти липсва, това е за цял живот“, категорична е Сърчаджиева.

“Ще покажа моите падения и борбите, които съм водила. Нищо няма да изтрия от живота си. Защото всичко, което ми се е случило до този момент, е част от една по-голяма история. Никой не знае как тя ще продължи и кога ще приключи. Но това е моята история и аз не искам нищо да изтрия от нея. Всичко, което ми се е случило, е трябвало да ми се случи. Всичко, през което преминавам, е защото трябва да премина", споделя още дъщерята на Пепа Николова и Йосиф Сърчаджиев.

Премиерата е на 15 юни на откритата сцена във Военната академия в афиша на театралния фестивал "София моно". Текстът на пиесата е на Яна Борисова по разкази на самата Александра, а режисьор е Димитър Коцев-Шошо. Със Сърчаджиева пред зрителите излиза и Радена Вълканова в ролята на водещата в телевизионното студио.      

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай