Изкуство от зарове (ВИДЕО)

 Изкуство от зарове (ВИДЕО) | StandartNews.com

През последните няколко години все повече художници използват нетрадиционни похвати, за да създадат своите произведения. Едни рисуват с кафе, други правят картини от тиксо, трети създават образи чрез зарове за игра, монети, капачки от бутилки и други.

Известният пуерторикански художник Дейвид Алварес се прочу със своите невероятни портрети от бели зарове. Той е използвал над 14 000 зарчета, за да направи уникални образи на Джеймс Дийн и Мерилин Монро. Художникът направил сложна организация на белите кубчета, за да постигне такова съвършенство на своите портрети.

Алварес е известен и с мозайките си от карти за игра. Той и неговите помощници редят 8 568 карти от 168 сини и червени пакета, за да получат образ на колоездач. Правят и картини от лепящи се офис листчета с различни цветове.

Дейвид Алварес започнал да рисува още като дете. Още на пет години гледал детските филмчета на Дисни и после рисувал техните герои. Създател е на комикса "Yenny". Работил е като илюстратор и сториборд художник за Looney Tunes, Disney и други компании.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай