1000 аплодираха "Живи легенди"

Арт гилдията похвали Ники Илиев за новия му филм

1000 аплодираха "Живи легенди" | StandartNews.com

Поне 1000 души аплодираха преди вечер "Живи легенди" - новия филм на Ники Илиев. Кажи-речи цялата арт гилдия се изсипа в "Синема сити парадайс", където беше опънат червеният килим за премиерата. Артисти от всички жанрове, политици, банкери, бизнесмени, лекари, ММА бойци и журналисти с кеф изгледаха лентата, която се вписва в добрата традиция на лятното и атрактивно зрелище. Ники Илиев и жена му Саня Борисова, които са писали сценария по време на медения си месец в Сицилия, разказват конкретна история - и от това печели целият проект и екип. Сюжетът разисква вечните теми, без обаче да се стига до космически екзистенциални драми. Историята излъчва позитивна енергия и послание - останете верни на мечтите си.

Млад банкер, в чиято кожа влиза Орлин Павлов, пада върху главата си и изпада в амнезия - не помни нищо след абитуриентския си бал. Настават приключения от всевъзможен характер. Най-вълнуващото между тях е срещата между красавицата от Балчик Криси и нейния баща - художник в Монте Карло. В ролята е страхотният Микеле Плачидо. Саня и италианският неостаряващ лъв правят супер готин дует. Снимките са на брега на княжеството - в прекрасното имение на Ана Иванова. Другият маестро от тежката кавалерия е Георги Кадурин, застаряващ плейбой, който иска да се ожени за Криси, за да я спаси от проблемите й - брат тийнейджър, който пуши трева, пастрок пияница, фалиращ хотел.

Много изразителна е Яна Маринова - като танцьорка около пилон. Дамата, която вече по нищо не отстъпва на професионалните актьори, е тренирала три месеца. Ники Илиев пък се бие на тепиха с мъжа й Тихомир, а сред малките артисти е синът на Маринова от първия й брак.

Саундтракът на "Живи легенди" е сред големите успехи на продукцията. Парчето на Румен Бояджиев-младши и брат му е наистина перфектно.

Партито след финалните овации беше наистина европейско - като всяко събитие, организирано, продуцирано и дирижирано от професор д-р Мира Кадурина. Най-доброто беше, че всички искрено поздравяваха Ники и екипа му. "Идеята за филма дойде, след като видях как зрителите приемат "Чужденецът" из Европа и Америка. Дотогава като че ли нямах достатъчно самочувствие за втори опит", сподели той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай