"Куин": Ламбърт е един на милиард

"Куин": Ламбърт е един на милиард | StandartNews.com

Вчера точно в 15,30 ч "Куин" и Адам Ламбърт кацнаха на българска земя с частен полет за концерта си довечера на стадион "Георги Аспарухов". На ВИП терминала на летище София ги посрещнаха много върли фенове, които дълго скандираха имената на Брайън, Роджър и Адам. Заедно с тях пристигна дългогодишният мениджър на групата Джим Бийч. Тримата изпълнители помахаха на посрещачите, раздадоха автографи и се снимаха с почитатели. Брайън поздрави всички на чист български със "Здравей, България!" и сподели, че много се радва на топлото и слънчево време в София.

Фреди е велик, а Адам е дар от небето, казва Брайън Мей

"Куин" и Адам Ламбърт се очакваше да пристигнат снощи в София с луксозен частен самолет за концерта си довечера на стадион "Георги Аспарухов". Легендарната банда идва от Букурещ, където във вторник бе поредният им лайф от турнето. Промоутърите от "София мюзик ентерпрайсис" положиха доста усилия, за да угодят на всичките им желания. "Но това не са капризи, те просто си имат ниво", допълниха организаторите. Най-трудното за изпълнение се оказало да намерят много интересни английски чайове за Брайън Мей. Днес следобед музикантите правят саундчек на вече готовата сцена.
Заедно с Браян Мей, Роджър Тейлър и Адам Ламбърт тук е и синът на барабаниста на "Куин" Руфъс Тейлър. Той свири на сцената на "Арена Армеец" в бенда на мюзикъла "We Will Rock You" преди две години.

Ветераните от "Куин" смятат, че вероятността да имаш вокални способности като тези на Адам Ламбърт е едно на милиард. Брайън и Роджър свириха за пръв път с Адам на финала на телевизионния конкурс "Американски идол" през 2009-а. Тогава Ламбърт като участник в реалитито изпълни "We Are the Champions" на "Куин" и стана подгласник на победителя Крис Алън.
"Той е невероятен! Непрекъснато ни изненадва. Адам може да постигне неща, каквито през целия ми живот не съм чул някой някога да е направил. Имаме шанса да правим концерти с Адам. За нас той действително е като дар от небето. Забавен е и е приятно да се работи с него", казва Брайън.

68-годишният Мей обаче отхвърли идеята Ламбърт да бъде смятан за заместник на Меркюри. "Адам интерпретира песните по друг начин. В неговото изпълнение те звучат различно", допълва китаристът.

Бившата звезда от "Американски идол" е роден в Индианаполис, Индиана. Родителите му се местят в Калифорния малко след това. Малкият Адам бил изключително активно дете, който от 7-годишна възраст участва в различни училищни футболни и баскетболни отбори, както и в театралния кръжок. Но това, към което силно се стремял, било музиката. Талантът му скоро е забелязан и на 10 вече участва в първия си мюзикъл, за което училищното настоятелство му назначава вокалния педагог Лин Броулис. До края на завършването си през 2000 г.

Адам спечелва 12 пъти първи и 5 пъти втори места в училищни конкурси за поп и рок музика. След това е приет в престижния Калифорнийски университет с успех 5,76. Същевременно младата звезда участва в грандиозен мюзикъл в Сан Диего. Там по-късно се среща с няколко рок групи, с които прави турнета в цяла Европа. Участва в комични опера и мюзикъли, преди да го включат в постановката "Десетте Божи заповеди: Мюзикълът" с Вал Килмър. От декември на 2006-а до май 2007-а за кратко е фронтмен на "The Citizen Vein". След това участва в продукцията на Бродуей "Wicked". Първият му албум, "Take One", излиза през 2009-а. Поради ограничени финанси решава да се пробва в осмия сезон на "Идола".

При първото си прослушване пред журито пее "Rock With You" и "Bohemian Rhapsody". Споделя, че неговите идоли са "Куин", Дейвид Боуи, Мадона, Майкъл Джексън, "Аеросмит" и "Лед Цепелин". Когато към края на шоуто му се падна да изпее "Mad world", цялата публика става на крака. Самият създател на шоуто Рики Минър сподели: "Беше ясно за всички, че Адам е роден за това повече от всеки друг. Никой не беше като него в състезанието, просто нямаше конкуренция. Тази невероятна харизматичност, неговият огромен гласов диапазон и движенията му на сцената взривяваха публиката."

Точно когато изглежда, че Адам ще е безспорният победител с рекорден за шоуто резултат 2 милиона вота, в интернет излизат снимки, на които се вижда как целува своя приятел Дрейк. След тази атака от страна на конкуренцията вотът се обръща и шоуто печели Крис Алън. Часове след това интернет е залян от милиони разгневени писма от фенове, които са гласували за Адам. Самият той е изненадан от реакцията им, но споменава, че е дълбоко разочарован от двойния стандарт спрямо него поради сексуалната му ориентация. Скоро след това в интервю за "Ролинг стоунс" той обстойно разказва за всичко в живота си.

"Не искам хората да съдят за мен само по това, че съм гей. Има много по-ценни неща от ориентацията ми. Аз съм артист - защо хората се интересуват от това с кого спя?!"
В MySpace изпълнителят разкрива още, че много би се радвал на дует с Кристина Агилера. "Харесвам гласа й. Фен съм й от момента, в който се появи на сцената. Мисля, че бихме си паснали и ще се получи нещо много добро. Бих се радвал да работя и с Риана - толкова е земна, сладка и приятелски настроена." Адам има татуировка на лявата ръка във формата на египетското око на бога Ра - за да го пази по време на "Американския идол". Скоро след това записва втория си албум "For Your Entertainment" - с участито на Макс Мартин и Пинк. Негова е и музиката във филма "2012", излязла под името "Time for Miracles". Певецът печели две награди: за млад изпълнител и избора на тийнейджърите. На 22 ноември 2010-а той участва в Американските музикални награди и шокира публиката със скандалното си изпълнение. Докато пее, опипва един от танцьорите и целува басиста си Томи. Следват много оплаквания от възмутени зрители, на които Адам отвръща: "Аз съм изпълнител, а не детегледачка. Просто исках да забавлявам хората, а освен това шоуто беше след 11,30, не виждам причина за целия този скандал."

Въпреки всички спекулации и благодарение на огромния успех на албума си през 2010-а Адам започва първото си световно турне "Glamnation Tour". По това време дискът става "златен" в Швейцария, Австралия, Нова Заландия, САЩ, Канада и Германия. Адам е обявен за най-сексапилен изпълнител от списание "Билборд", а за уникалния си стил води в много други чартове. Но най-голямото признание е номинацията за "Грами" в категорията "Най-добър поп изпълнител". Скоро излиза и първият концертен албум на звездата, "Glam Nation Live", който върви заедно с DVD. Сред 12-те песни са парчетата "Ring of Fire", "If I Had You" и "Грами"-номинацията "Whataya Want From Me". Следващият му албум, "Trespassing", излиза през 2012-а. 34-годишният Ламбърт непрекъснато участва и в благотворителни кампании за бедни и болни деца.

Според Мийт Лоуф Ламбърт е достоен да се нареди в компанията на две велики вокалистки - Уитни Хюстън и Арета Франклин. "Това момче има глас като сирена", казва пък Фарел Уилямс. Запитан в интервю кой би искал да го изиграе, ако се режисира биографичен филм за него, Адам отговаря: "Бога ми, ако някога някой реши, че животът ми заслужава да бъде филмиран, актьорът, който искам да ме представи, е Леонардо Ди Каприо. Той е перфектен за тази роля".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай