Стандарт с международен форум за защита на децата от кибертормоз

Днес е експертният международен форум “Заедно в борбата с кибертормоза на деца”

Стандарт с международен форум за защита на децата от кибертормоз | StandartNews.com

Как да предпазим детето си от кибертормоз? Кои са белезите, че то вече става жертва на насилие в мрежата?

Отговор на тези най-тревожни за родителите въпроси ще даде днес експертният международен форум “Заедно в борбата с кибертормоза на деца”.

Събитието, което се организира от Черноморска академия за сигурност и "Стандарт" е част от програма “Киберзащитници” и ще се проведе в столичния хотел “Маринела”, зала “Киото”, от 11:00 часа.

В дискусията ще участват най-големите експерти в ГДБОП и Следствието по борба с киберпрестъпленията срещу деца у нас, д-р Теодора Иванова, председател на Държавна агенция за закрила на детето, Ваня Кастрева, началник на столичното РУО, ректори, директори на училища, Кристина Де Бройн, представител на УНИЦЕФ в България, психолози, родители.

Огромния опит на Държавата Израел, лидер в борбата с киберпрестъпленията срещу деца, ще споделят представители на Агенция по защита на детето в киберпространството – Израел.  В Израел е най-ниският процент в света на пострадали деца в мрежата.

Програма “Киберзащитници” в България е основана от Владимир Бронфенбренер през 2019 г. и от 2021 г. се осъществява в партньорство с Агенцията по защита на детето в киберпространството – Израел.

Програмата е създадена, за да повиши информираността  на широката общественост и да служи като източник на информация в областта на превенцията на кибертормоза срещу деца.

Целта е с помощта на разработени от водещи израелски специалисти препоръки както към децата, така и към и техните родители, подрастващите максимално безопасно да използват интернет, каjо се намалят случаите на тормоз в киберпространството.

От 2021 г. медиен партньор на програмата е „Стандарт“. Всяка седмица публикуваме изработвани от израелските специалисти препоръки към децата и родителите.

Последното проучване, направено от Черноморска академия за сигурност, съвместно с Държавна агенция за закрила на детето, отчита 4% (20,000 ученика) намаляване на пострадалите деца в мрежата в резултат на реализиране на програмата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай