Събота,

Възраждане пита две министерства: Защо е забранен първият учебен ден?

От: СТАНДАРТ -
3619
Възраждане пита две министерства: Защо е забранен първият учебен ден?
A
A
A

Защо е забранен първият учебен ден? ози остър въпрос към министерствата на образованието и на здравеопазването зададе "Възраждане".  Партията излезе със специална позиция. Ето какво гласи тя: 

Във връзка  със заповед на Министъра на здравеопазването с номер РД_01-435 от 09.09.2022 г. са въведени ограничения в цялата страна по повод на провеждането на първия учебен ден. Това очевидно са първите за тази година ограничителни мерки за Ковид 19 в българското училище.

 Забраняват се празничните чествания, а учениците са принудени да се отправят директно към класните си стаи.

 Това е поредният акт на държавните институции, в който освен че превръщат празничния първи учебен ден в обикновен ден, ограничават и контакта между учениците в едно училище.

Вече директорите на училища са публикували заповеди, с които родителите се уведомяват, че децата трябва да се отправят директно към класните стаи. Вероятно случайно в сайтовете на някои от тях е отбелязано, че работят с организациите  „Америка за България“ и „Заедно в час“.

В началото на учебната година това би могло да се възприеме като сигурен знак, че българските деца са изправени пред още една непълноценна в присъствен план учебна година, в която ще бъдат ощетени от социални контакти и пълноценен учебен процес.

Предстои „Възраждане“ да поиска среща с министъра на здравеопазването и министъра на образованието, за да обсъдят аргументите, с които се взима гореспоменатото решение дни преди началото на най- очакваното от ученици и родители събитие – първият учебен ден.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com