Теменужка Петкова с новини какво правителство ще предложи ГЕРБ

ГЕРБ-СДС разполага с управленска програма, ясно дефинирана като цели и визия

Теменужка Петкова с новини какво правителство ще предложи ГЕРБ | StandartNews.com

Страната ни има нужда от стабилно и редовно правителство, и от работещ парламент. Нямаме съмнение, че ще бъдем първа политическа сила, заяви в интервю за БНТ Теменужка Петкова от ГЕРБ.

По думите ѝ коалицията ГЕРБ-СДС разполага с управленска програма, която е много ясно дефинирана като цели и визия за управление.

"Можем да поемем отговорността да съставим редовно правителство след 2 април", категорична е Теменужка Петкова.

Останах изненадана от изявлението, че ако ГЕРБ е първа политическа сила отново ще отидем на избори. Това е безотговорно поведение и българските граждани ще го отразят в гласуването си, смята тя.

По повод проверките на Европрокуратурата в тецове и топлофикации тя коментира, че темата е свързана с компетенциите на екоминистерството. Европрокурорите проверяват  една частна компания, която верифицира данните за емисии и дали го прави коректно. Постъпили са сигнали в Европейската прокуратура и тя е длъжна да реагира, тъй като става въпрос за търговия с емисии. Петкова настоя да се изчакат проверките.

Важната тема, свързана с тецовете, е предоговарянето затварянето им. Служебния кабинет трябва да изпълни решението на парламента и да започне преговори за предоговаряне на ангажимента за спестяване на 40% емисии до 2025 г. само от електропроизводство, а базовата година е 2025 г., което е неразумно.

Електроенергийната система не може да функционира без тецовете, регионът не може без тях. Ангажиментът е неразумно приет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай