Ще вземе ли ГЕРБ мандат в Кърджали? Отговор от Цвета Караянчева

Бившата председателка на парламента е водач на листата на ГЕРБ-СДС в Кърджали

Ще вземе ли ГЕРБ мандат в Кърджали? Отговор от Цвета Караянчева | StandartNews.com

Две години бившата председателка на парламента Цвета Караянчева остана извън парламента, но сега отново е водач на листата на ГЕРБ-СДС в Кърджали. Как бившият председател на Народното събрание си представя властта след изборите на 2 април?

Тя разговаря с журналиста от Нова телевизия Евгений Генчев. Интервюто беше в село Припек, област Кърджали.

„Това е едно живо родопско село, има училище и детска градина. Такива села в Родопите са много малко. Младите хора се изнасят към градовете”, коментира Караянчева. Попитана дали би го нарекла „бастиона на ГЕРБ” в „бастиона на ДПС”,  Караянчева каза, че не иска да говори за бастиони.

„Тук сме извоювали кметското си място с много труд, с много постоянство. Партийната работа в този регион е мисионерска”, коментира Караянчева. „Другите партии не искат да си развалят рахата. БСП издигат съветници в Кърджали, Крумовград, Кирково, Джебел, Черноочене. В тези общини, където е по-трудно, не си правят труда да отидат. Да не говорим за новите партии като ПП. ДБ играят само в Кърджали”, коментира Караянчева.

„Аз не се плаша, аз познава района, знам какво може и какво не може да се случи”, заяви още Караянчева.

Тя припомни, че последно е влязла като депутат от Кърджали през април 2021 г.

„Отстрани политиката не изглежда добре. В политиката се нароиха нови политици, хора без никакъв опит, които се опитват да управляват държавата като частна фирма”, коментира Караянчева.

Сега тя е водач на листата на ГЕРБ в Кърджали. „Убедена съм, че този път ще вземем мандат. Имаме силата, желанието, настроението на хората”, каза тя.

„Местната власт тук дълги години е упражнявала монопол. Много е трудно да убедиш хората да тръгнат след теб. В първите години, когато правихме партията, имаше изключително грубо отношение към хората, които са решили да предпочетат друга партия”, каза тя. През годините това се е променило.

Караянчева е убедена, че не се водят все още преговори за съставяне на правителство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай