ПП смени курса! Кирил Петков с новина за кабинет

Заговориха за оставката на финансовия министър

ПП смени курса! Кирил Петков с новина за кабинет | StandartNews.com

Цялото ръководство на ПП- ДБ, без Христо Иванов,  се появи на пресконференция в Пловдив, за да подкрепи кандидатите за депутати.

Кирил Петков обяви, че ще има кабинет след изборите и то дългосрочен. Обяви целта му – да решава проблемите на хората.

Национален приоритет ще е са малкия и среден бизнес, както и стратегия за земеделието.

Прави впечатление,че всичко това е основна теза в изказванията на ДПС в предизборната кампания през последните 2 седмици .

Социолозите давали винаги 5-7 процента от резултата на коалицията, затова ПП и ДБ ще имат аванс пред Борисов, каза Петков.

Асен Василев вдигна мерника на бившата си заместничка, която сега е финансов министър и я поряза за мерките срещу свръхдефицита. Заговори за оставката й

Атанас Атанасов пък обяви, че целта им е да спрат кръговрата на квазипрезидентската република

От изявлението на БНБ и на вицепрезидента Илияна Йотова вече стана ясно, че държавата няма да фалира. Няма причина за каквато и да е паника. Пред финансовото министерство стои една основна задача – да се събере ДДС. Всички други мерки трябва да бъдат оставени настрана, докато не се съберат приходите. Обикновено след такива изявления се иска оставката на министъра на финансите. Ние нямаме намерение да правим това, тъй като след две седмици ще има редовно правителство и тя повече няма да е министър на финансите, каза съпредседателят на ПП  и бивш финансов Асен Василев в Пловдив.

„Държавата няма да фалира и през тази година ще може да се формира бюджет при 3% дефицит, което е изцяло по Маастрихтските критерии. Причина за паника няма. Не се налагат и драконовски ограничения в разходите и да се въвеждат допълнителни данъци свръхпечалба“, каза още Асен Василев.

„Ще имаме редовно правителство, което ще внесе бюджет с 3% дефицит. Редовното правителство ще започне да решава проблемите на хората. Вярваме, че следващото редовно правителство, което ще бъде сформирано, ще бъде с дългосрочен мандат“ ., заяви Кирил Петков.

„Ще работи с ясен приоритет малките и средни ферми. Ако имаме българско производство на българска храна, цените ще могат да паднат дългосрочно.

Голямата част от европейските средства и националното съфинансиране да отиват именно там, защото, ако имаме производство на българска храна, а не внос, ще намалеят и транспортните разходи, ще има и по-голяма конкуренция и по този начин цените дългосрочно ще могат да паднат.

Не политически обещания, не празни приказки, а реална стратегия за българското земеделие като национален приоритет, каза Кирил Петков.

Друг основен приоритет на коалицията ще бъде влизането в Еврозоната като един от малкото възможни механизми за свалянето на лихвите.

На пресконференцията участваха и водачите на листи в 16 и 17 МИР Никола Минчев и Росен Костурков.

В края на масата, закичена с оранжева роза на ревера, беше новият коалиционен партньор Петя Ставрева, лидер на „Обединени земеделци“, която 12 години управляваше с ГЕРБ, но наскоро си намери нов съюзник.

Новата звезда на „Добрите сили“ Манол Пейков не присъстваше на пресконференцията.

В залата, но не на президиума, беше бившият областен управител и зам.-председател на ДСБ Йордан Иванов. До него стоеше и юристката Веселина Александрова.  До националните лидери се нареди природозащитничката Добромира Костова, която говори, че ще се бори за чист въздух в Пловдив и в цялата страна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай