Политолог посочи ключа за мнозинство в парламента

Той смята, че залогът за ПП е да спечелят София

Политолог посочи ключа за мнозинство в парламента | StandartNews.com

"За мен ключът продължава да бъде в малките партии - тези, които са на границата за влизане в парламента. Колкото повече от тях влязат в НС, толкова по-лесно ще се сформира мнозинство, което пък ще излъчи някакъв кабинет. Много трудно бих могъл да видя в едно мнозинство ГЕРБ и "Продължаваме промяната", поне от днешната конфронтация на тези политически сили. И разбира се, жизненоважната функция на отричане на ГЕРБ за "Продължаваме промяната", сподели политологът доц. Стойчо Стойчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той смята, че залогът за "Продължаваме промяната" е да спечелят София: "Ще се държат настрани от участие в изпълнителната власт до местните избори, тъй като това ще им натрупа негативи така или иначе. Колаборация с ГЕРБ си мисля, че е трудно приемлива за "Продължаваме промяната".

Доц. Стойчев допълни, че ГЕРБ имат най-голям шанс да съставят мнозинство.

"Мнозинството ще бъде отново не коалиционно, а ще подкрепя технически кабинет с някакъв вид мандатна програма или декларация за приоритети. Така или иначе "Продължаваме промяната" поставиха остри граници. Те нито са с ДПС, нито с "Възраждане", нито с "Български възход", нито с "Има такъв народ" искат да си сътрудничат. Те сами се поставят в изолация, отвън която много трудно могат да разчитат на парламентарна подкрепа за свой кабинет, независимо дали са първи", подчерта той.

По думите на доц. Стойчо Стойчев коалиция на ГЕРБ с БСП би била катастрофална от електорална гледна точка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай