Политолог поряза избирателите. Пак ще ходим на избори

Той не изключва разцепление на някои от партиите в 48-о Народно събрание

Политолог поряза избирателите. Пак ще ходим на избори | StandartNews.com

"Моята хипотеза е, че предстоят нови избори и невъзможност изобщо да се състави правителство", заяви в интервю за БНР политологът Георги Киряков.

"Ако не успее кабинет с мандата на ГЕРБ, малко вероятно е да успее кабинет с мандата на "Продължаваме промяната“ заради същите причини, поради които няма да се създаде кабинет на ГЕРБ, както и заради причините, поради които "Продължаваме промяната“ бяха свалени от власт. Хипотезата да се гласува от парламента предложение служебното правителство да стане редовно е малко вероятна. Тя е обсъждана и при предишни избори, но не се е случвала", обясни Киряков.

Политологът не изключва разцепление на някои от партиите в 48-о Народно събрание. "Напълно възможно е някои от политиците от "Български възход“ да се поддадат на така наречения финансов натиск или да поемат "моркова“ и да се съгласят на участие в една хипотетична коалиция", каза Георги Киряков.

"Другият вариант е разцепление във "Възраждане“. Знаем, че и при тях имаше процес на разрояване в миналия парламент, както беше и при ИТН. Появиха се независими народни представители. Много добре знаем какво направи Елена Гунчева срещу "Възраждане“ и какво продължава да прави", припомни експертът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай