Вторник,

Нова анкета показа разликата между ГЕРБ и ПП за вота

От: Иван Ангелов -
38307
Нова анкета показа разликата между ГЕРБ и ПП за вота
A
A
A

Общо 7 формации ще влязат в новото Народно събрание, а ГЕРБ-СДС ще е първа политическа сила. Това показва национално проучване на „Маркет Линкс“, разпространено от бТВ.

ГЕРБ-СДС са първи с 22,9% подкрепа сред заявилите, че ще гласуват. "Продължаваме промяната" събират 17,8 на сто подкрепа.

БСП и ДПС са с равна подкрепа сред гласуващите - 10,9%. "Демократична България" е на пета позиция с 8,1 на сто. Делът на „Възраждане“ е 7,6 на сто.

"Български възход" е с резултат малко над бариерата - 4,7%.

"Има такъв народ", според изследването, остава под прага за влизане в Народното събрание с 3,8 на сто. Това са резултатите сред гласуващите.

Ето каква е подредбата в нагласите спрямо всички запитани.

ГЕРБ - 16,4%, „Продължаваме промяната“ - 11,9 на сто, ДПС 8,8 на сто подкрепа. Следват БСП с 8,1% и „Възраждане“ - с 6,3%. „Демократична България“ - 5,1 на сто. Резултатът на "Български възход" сред всички запитани е 3,7%, а на "Има такъв народ" - 3,2 на сто.

Социолозите обясняват разликата в подредбата с мобилизацията на електората.

Проучването е финансирано и реализирано съвместно от бТВ и „Маркет Линкс“, проведено сред 1067 лица над 18- годишна възраст в периода 27 август – 3 септември по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com